Bomben: Lämnar Luleå för rivalklubben

Av: Nils Paulsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Josefin Vesterberg.
Foto: Bildbyrån
Josefin Vesterberg.

En transferbomb i basket-Sverige briserade igår kväll.

Luleå Baskets Josefin Vesterberg lämnar för rivalen Udominate från Umeå.

– Mitt mål är att nå till högsta nivå i Europa och då måste jag gå till en klubb som kan hjälpa mig med det, säger Josefin Vesterberg till vk.se.

22-åriga Josefin Vesterberg är 190 lång och har haft en karriär som gått från klarhet till klarhet från ungdomslandslag till att bli en dominant i Luleå i basketligan. Där har hon snittat 12 poäng, 8 returer, 2 assists, 1 steal, på 28 minuter per match.

I januari åkte landslagsforwarden på en korsbandsskada som nyligen tvingade henne till operation, men i oktober väntas hon vara tillbaka i spel – då i rivalklubben Udominate basket.

– Luleå är fortarande min klubb och jag har hjärta där, men vi har inte kommit överens. Dels vill jag inte låsa fast mig i två år, dels finns det saker som jag insett är viktiga för mig som basketspelare och inte minst nu då jag blev skadad, säger Josefin Vesterberg till vk.se.

Proffs i Slovakien

Vesterbergs agent ska ha tagit upp kontakten med Umeå-laget som nappade direkt. Nu har de skrivit ett ettårskontrakt.

– Hon är den mest intressanta svenska spelare man kan tänka sig. Bland annat är hon bäst av alla i plus/minus-statistiken i svenska ligan, säger Oscar Stenberg, general manager för Udominate.

Vesterberg har förutom tiden i Luleå också varit utlandsproffs i slovakiska Ruzomberok säsongen 2013/14.

Publicerad: