Publicerad 2017-11-29

Vetlanda tog en tung skalp i bandyns elitserie under onsdagskvällen.

Laget vände underläge mot Edsbyn och vann med hela 7–3.

Målfesten i slutet av första halvlek lade grunden till segern.

Edsbyn tog planenligt ledningen i kvällens batalj i Vetlanda. Efter försvarslarv i hemmalaget kunde Mattias Hammarström snappa upp bollen och göra 0–1 halvvägs in i första halvlek.

Men där slutade det roliga för de regerande mästarna.

Fyra mål på tolv minuter

Innan paus hade Vetlanda vänt till 4–1 genom fyra mål på tolv minuter. I andra fortsatta den småländska showen då Joakim Andersson, Johan Löfstedt och Daniel Johansson alla blev tvåmålsskyttar.

Med knappa timmen spelad stod det hela 7–1, innan Edsbyn kunde tröstmåla två gånger om till slutresultatet 7–3.

Största bandyrubriken inför kvällens omgång var annars att toppmötet mellan Bollnäs och Hammarby fick skjutas upp på obestämd framtid – på grund av isproblem.

”Tyvärr måste vi meddela att strax innan uppvärmning upptäcktes skador i isen som gör isen ospelbar. Därför måste vi skjuta upp kvällens match pga skaderisken”, skrev Bollnäs på sin Facebook-sida.