Publicerad 2020-01-10

GÖTEBORG. Det har gått 18 år.

På fredagen vann Ljubomir Vranjes en EM-premiär i Scandinavium igen.

Nu som slovensk förbundskapten.

Först ut i Sveriges grupp i handbolls-EM var matchen mellan Slovenien och Polen.

Det blev som väntat en slovensk seger över den forna handbollsstormakten som nu rasat samman.

Efter att gjort 2–1 i femte minuten släppte aldrig Slovenien ledningen. Efter 13–11 i andra halvlek blev det till slut 26–23.

Slovenien har på förhand betraktats som den stora utmanaren till Sverige om gruppsegern medan Polen och Schweiz ska göra upp om att undvika jumboplatsen.