NHL-veteranens oväntade jobb

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Johan Hedberg.
Foto: Peter Hermodsson
Johan Hedberg.

SPORTBLADET

Johan Hedberg, 47, dubbelarbetar.

Bokstavligen.

Han tränar inte bara Mora IK – han har även renoverat lagets omklädningsrum.

– I Corona-tider så ville jag ställa upp. Jag märker hur jobbigt föreningen har det, säger Johan Hedberg.

I våras kontaktades Johan Hedberg av Mora IK och några veckor senare stod det klart att han blir Moras nye huvudtränare. Ett intressant val efter att Johan Hedberg mestadels varit aktiv i Nordamerika och NHL och har ett gediget förflutet i Leksands IF.

Nu har hockeyallsvenskan inte startat ännu och det går inte dra några slutsatser hur samarbetet kommer fungera. Men det är inte bara en tränare som Mora värvat in – även en hantverkare.

– Jag tyckte det var lite slitet i korridorerna och i omklädningsrummet. Ville få in lite nytt. Jag frågade chefen Peter Hermodsson om jag fick fixa det och på den vägen är det. Jag har fräschat till lokalerna och målat. Tog hjälp av en kompis i Leksand, Lemon, som fick vara sakkunnig, säger Johan Hedberg, med 22 år bakom sig i Nordamerika både som målvakt, scout och tränare.

”En ny norm”

Hedbergs insats har gjort intryck i föreningen. Och kanske förstärkt synen på den före detta målvakten som en hårt arbetandes ledare utan prestige.

– Jättefint av Johan. Vi tog in Tomas Ring, som är utbildad målare, som godkänt arbetet. Jag hade en syn på Johan som en fin människa och en gedigen ledare. Den synen har förstärks och jag tror han kommer sätt en ny norm för hur Mora IK ska jobba tillsammans och ihop för att nå framgång. Det Johan har gjort har skickat bra signaler, hyllar klubbchefen Peter Hermodsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE