Kraschade på väg mot första segern

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Anna Swenn Larsson, 28, defilerade mot sin livs första världscupseger.

Då kraschade hon oförklarligt med bara några meter kvar till mål.

– Jävligt tråkigt, säger hon.

Det var ju klart.

Anna Swenn Larsson stod i startkuren med 92 hundradelar till godo på ledande Petra Vlhova och åkte lysande inledningsvis.

Vid sista mellantiden ledde hon med 1,17 och inga riktiga hot fanns kvar i banan. Inget som skulle kunna stoppa 28-åringen från sin efterlängtade första världscupseger.

”Riktigt mycket tur”

Då, från ingenstans, vurpade svenskan med bara meter kvar till mål.

– Det var en väldigt konstig urkörning, det var ju klart!, säger Pernilla Wiberg som sekunderna tidigare räknat hem segern i direktsändning.

Petra Vlhova trodde inte sina ögon i målfållan när hon räknade in tredje raka slalomsegern.

– Jag hade riktigt mycket tur, Anna var riktigt snabb och hade hon inte gjort misstaget där så hade hon vunnit, säger Vlhova.

”Surt nu”

Anna Swenn Larsson var förvånansvärt samlad efteråt.

– Det är klart det är jättetråkigt. Jag känner mig i väldigt bra form och kände på start att jag var väldigt bra i dag. Men det är sådant som händer, säger hon.

Men vad var det som hände?

– Jag har inte sett det ännu, men jag fick ett litet kast och var inte i position riktigt. Jag släppte på mot mål lite för tidigt.

Har det något med att du börjat tänka på segern och tappar koncentration att göra?

– Nej, det är inte koncentrationen.

Anna Swenn Larsson är tydlig med att hon vill vidare mot nästa tävling.

– Jag har varit med om värre saker än det här. Jag vet att jag är en av de bästa i världen så det finns ingen anledning att stanna kvar i det här även om det är jävligt surt nu.

Det fanns svenska ljusglimtar. Emelie Vikström tangerade sin bästa placering i världscupen någonsin när hon slutade sjua. För Magdalena Fjällström är tiondeplatsen hennes bästa någonsin.

Publicerad:

LÄS VIDARE