Motorsport

Felix Rosenqvist med säsongsbästa på ovalen i St Louis

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Mästaren Josef Newgarden tog segern i St Louis.

Tack vare ett perfekt depåstopp.

Svenskarna var däremot en bra bit efter täten.

Marcus Ericsson hade stora förhoppningar inför helgens andra deltävling i IndyCar, men han lyckades inte uppfylla dem. Han fick problem redan under det första depåstoppet, därefter tappade han ytterligare ett par placeringar i samband med det andra stoppet. Under det tredje depåstoppet försvann sedan alla möjligheter till en framskjuten placering då teamet behövde byta svenskens bakvinge.

– Två fästen till bakvingen gick av, vi måste analysera varför eftersom jag inte var ihop med någon, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

– Annars var bil och körning bra, men det var i stort sett omöjligt att köra om den här helgen.

För Felix Rosenqvist var det däremot en något bättre helg. Tre varv från mål avancerade han upp till plats sju vilket är hans bästa placering någonsin på en oval. Det var hans andra placering i topp tio den här helgen.

- Jag åkte hit till Gateway med målet att göra mitt bästa ovalresultat hittills, och det var precis vad vi lyckades med, säger Felix Rosenqvist.

- I det första racet hade vi topp fem på gång, men tyvärr gjorde jag en miss och var väldigt nära att krascha. Som tur var gick det bra, men jag tappade kontakten med täten. I det andra racet förlorade jag massor med tid bakom Ed Carpenter när jag skulle varva honom. Jag vet inte riktigt vad han försökte uppnå. Hur som helst, det har varit en bra helg. Jag vill fortfarande mer än så här, men det är absolut ett steg i rätt riktning och jag känner mig som en klart bättre ovalförare nu än vad jag gjorde för en månad sedan.

Felix bästa resultat på en oval

Tävlingen vanns av Josef Newgarden efter ett smart strategiarbete och ett mycket bra jobb av teamet i depån. Det var hans andra seger för säsongen, han van före Pat O´Ward och Will Power.

– Detta handlade bara om depåstopp i dag, det var killarna i depån som gav mig segern, säger Newgarden till NBC.

Mästerskapsledaren Scott Dixon slutade femma och arbetar sig fram mot sin sjätte titel. Nu väntar en längre paus för IndyCar, i nuläget finns inga race planerade i september utan kommande tre lopp ska avgöras i oktober. Möjligen ska även den uppskjutna dubbelhelgen i Ohio genomföras innan årets säsong är över.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Nytt debacle av Ferrari när Hamilton vinner igen

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Indycar

Marcus Ericsson

Felix Rosenqvist