Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-19

Effektivare mot Brynäs

Brynäs spelade stundtals ut Frölunda.

Men Frölunda var effektivare och avgjorde i tredje perioden.

– Vi genomför matchen nästintill perfekt, säger Brynäs-tränaren Niklas Czarnecki.

Matchens mest omdiskuterade situation kom i början av den tredje perioden.

Frölundas norrman Martin Röymark rundade kassen, åkte in framför mål och satte 4–2. Trodde alla.

Men domaren Pehr Claesson valde att ringa måldomaren och på reprisen ser man hur Brynäs Peter Nolander åker på målburen så att den är ur sitt läge när pucken går i mål.

Trots det bortdömda målet lyckades Frölunda ändå hålla undan och vinna matchen.

Men det var ingen enkel seger. Långt därifrån.

Brynäs klart bättre

Brynäs var det klart bättre laget och vann skotten i den första perioden med 17–7.

Först gjorde Per-Johan Axelsson 1–0 mitt i slottet i powerplay. Stephen Dixon tryckte sedan in 1–1, innan Andreas Dackell gjorde 1–2 på en retur och Tomi Kallio tillsist kvitterade till 2–2.

I den andra perioden ökade Brynäs tempot ytterligare och långa stunder var det spel mot ett mål. Men Brynäs lyckades inte ta tillvara på chanserna, och istället var det Frölunda som gjorde det matchavgörande 3–2-målet.

– Vi genomför matchen nästintill perfekt. Men Frölunda tar tillvara på sina chanser och fick med sig tre poäng, säger Niklas Czarnecki till PPV.

Brynäs jagade en kvittering i tredje perioden, men Frölunda kunde hålla undan ta tre poäng.

– Första tio mathcrerna har varit lite jobbiga med många nya spelare. Men nu känns det bättre, säger Tomi Kallio till PPV.