Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-03-02

Sandviken och Hammarby vann

Edsbyn orkade inte överraska igen.

Sandviken kunde enkelt vinna den första semifinalen i bandyslutspelet med 8-3.

På Zinkensdamm räckte heller inte Vänersborg till mot Hammarby, utan hemmalaget vann med 4-1.

- Vi kom inte upp i normal standard, sade Vänersborgs tränare Magnus Nordin.

Hammarby vann enkelt på hemmais, utan att riktigt imponera.

Den första halvleken var jämndålig, men i andra - som vanligt - tog starka Hammarby över.

Den nyomskolade backen Patrik Sandell gjorde två hörnmål och när kvicke Daniel Karlsson skapade två frilägen på egen hand fick han in två bollar och matchen var avgjord.

Bortalaget hade egentligen bara en enda riktig målchans på hela matchen, när Valerij Gratjev åkte igenom Hammarby-försvaret och Daniel Karlsson tvingades att hålla fast honom med straff till följd. Straffen slogs in av Ari Holopainen fram till 1-1.

Vänersborg var annars förvånansvärt tamt.

''För passiva''

- Vi var alldeles för passiva och stod mest och tittade på. Vi gjorde alldeles för enkla misstag och sjönk för långt ner i banan, sade tränaren Magnus Nordin.

Målvakten Peter Nilsson var den enda som kom upp i normal standard, medan stjärnor som nämnde Gratjev och Sami Laakonen var väldigt anonyma.

Hammarby gjorde en stabil insats, men det där lilla extra saknades.

I den andra halvleken kom Andreas Lindström och Göran Rosendahl förvisso i gång och hade flera fina genomåkningar, men det krävs mer av de grönvita för att finalplatsen ska kännas given.

- En bra match av oss. Vi har återigen en bra defensiv men får alldeles för lite betalt för våra ansträngningar. Det kommer att bli tuffare nere i Vänersborg och de lär spela betydligt mer aggressivt då, sade Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

På Jernvallen var Sandviken överlägsna Edsbyn.

För ''Byn'', som sensationellt slog ut Västerås i fredags kväll, var tiden mellan matcherna (en och en halv dag) helt enkelt för kort och de orkade inte stå upp mot ett piggt Saik.

Lyfte upp bollen

Redan i den sjätte minuten åkte Magnus Muhrén igenom Edsbyn-försvaret och lyfte upp bollen i nätet med en backhand. 2-0 gjorde Patrik Nilsson och trots att Edsbyn reducerade (Jonas Edling på en retur) kändes hemmasegern hyfsat säker.

När sedan Patrik Södergren låg bakom tre raka mål (ett mål, två assist) fram till 5-1 var saken klar.

Just Patrik Södergren visade fin slutspelsform och var tillsammans med Magnus Muhrén bäst i laget medan Daniel Liw fick pris som bästa bortalagsspelare.

Nästa match i semifinalserien (avgörs i bäst av fem matcher) spelas på onsdag.