Publicerad 2014-08-18

Avslutade stabilt i LPGA-mästerskapen

Anna Nordqvist.

Anna Nordqvist slutade på en fin delad fjärdeplats i damernas fjärde major för året.

Svenskan avslutade med en 71-runda – klättrade fyra placeringar – och gick tävlingen på sex under par.

Vann gjorde regerande mästarinnan Inbee Park efter särspel.

Anna Nordqvist, 27, är Sveriges senaste majorvinnare i golf. Svenskan chockade golfvärlden när hon otippat tog hem LPGA-mästerskapen 2009.

Därefter etablerade sig Nordqvist i världstoppen – och i helgens LPGA-mästerskap i Pittsford, New York, var 27-åringen bästa svenska.

Anna Nordqvist gick de fyra varven på totalt sex under par. Hon avverkade söndagens avslutande varv på 71 slag, ett under par, efter fyra birdies och tre bogeys. Dessvärre kom två bogeys på hål 16 och 17 och Nordqvist halkade ner till –6. Det gav en delad fjärdeplats tillsammans med spanjorskan Azahara Munoz.

Tjänar över 700 000 kronor

Nordqvist var fem slag från segern och kammar hem 105 231 dollar, knappt 720 000 kronor, för sin fjärdeplats.

Regerande mästarinnan Inbee Park vann än en gång – efter stor dramatik. Sydkoreanskan var lika, elva under par, med Brittany Lincicome efter de fyra varven. Tävlingen gick till särspel där Park gjorde par medan Lincicome stod för en bogey.

Segern ger Inbee Park motsvarande drygt 2,3 miljoner kronor i prispengar.