Wiberg storspelade i H65-segern

Publicerad 2018-04-15

H65 Höör vann det första semifinalmötet med Lugi.

Det kan man till stor del tacka målvakten Jannike Wiberg för.

Efter en jämn första halvlek spikade Wiberg igen totalt och såg till att H65 kunde gå iväg till en 28–21-seger.

De regerande mästarna H65 Höör har varit ostoppbara den här säsongen. Grundserien vann man på ett övertygande sätt och man hade sedan inga problem att slå ut VästeråsIrsta i kvartsfinalen. I det första semifinalmötet fick man också en drömstart mot Lugi.

Hemmalaget kopplade greppet direkt och var i förarsätet under hela första halvleken. Men Lugi vägrade släppa taget och var inför den andra halvleken bara två bollar bakom H65.

Wiberg storspelade i hemmamålet

Jannike Wiberg i H65-målet storspelade i början av den andra halvleken. På de inledande 15 minuterna släppte Wiberg bara in två mål och var en starkt bidragande orsak till att hemmalaget kunde gå ifrån.

Med tio minuter kvar att spela hade hemmalaget en trygg ledning på åtta bollar. Gästerna jobbade febrilt för att ta sig tillbaka in i matchen men fick till slut se sig besegrade med klara siffrorna 28–21.

– Vi står jättebra bakåt första halvlek. Jag tycker vi gör en fantastiskt bra försvarsinsats, säger matchhjälten till Cmore efter matchen.

Wiberg som utsågs till matchens lirare menade att det var samarbetet som var nyckeln till segern.

– Det är samarbetet, så det är hela lagets förtjänst.

H65 leder därmed semifinalserien med 1–0 i matcher och är nu bara två matcher från en plats i finalen. Andra semifinalmatchen spelas i Lund på fredag.