Holm med första Serie A-målet i Atalanta

I 5–0-segern mot Frosinone kom första Serie A-målet i Atalanta.

Högerbacken firade med målgest som ”Älgen”.

IFK Göteborg

Holm, värvad till Atalanta i somras från Spezia, är i högform.

För fyra dagar sedan spelade han en huvudroll i Atalantas cupavancemang, 2–1-segern borta mot Milan. Då svarade landslagssvensken för ett assist och neutraliserade stjärnan Rafael Leão.

Under måndagskvällen fortsatte Holms uppvisning.

I sjunde minuten tog han emot bollen till höger, ryckte loss och fälldes med straff som följd. På den gjorde Teun Koopmeiners 1–0 för Atalanta hemma mot Frosinone.

Bergamoklubben hade 3–0 efter 15 minuter, gjorde 4–0 i 83:e och på tilläggstid nickade Holm på en hörna via en försvarare bollen i ribban, men forcerade själv in 5–0 till egen vild glädje.

23-åringen firade med händerna vid huvudet formade till horn för att likna en – älg. Holm fick under sin tid i IFK Göteborg smeknamnet Älgen för hur han älgar fram längs högerkanten.

Vid sidlinjen njöt Atalantatränaren Gian Piero Gasperini med ett brett leende åt den karismatiske svensken.

Målet var Emil Holms första i Serie A för Atalanta. Han svarade för ett mål i Spezia i seriespelet under fjolårssäsongen.

”Fick visa bilder på älgar”

Smeknamnet Älgen har för övrigt gett Holm vissa problem. När han träffade Sportbladet i våras i Spezia förklarade han:

– Jag har försökt förklara mitt smeknamn för spelarna och ledarna, men de fattade inte riktigt. Jag fick visa bilder på älgar.

– Jag tror inte det finns älgar i Italien, sa Holm men la snabbt till:

– Nu finns det en.

Numera även på planen i Bergamo.

Segern tog Atalanta förbi Lazio upp till femte plats i Serie A.

På presskonferensen efter matchen berömde Gasperini Emil Holm:

– Holm är en extraordinär idrottsman, han är atletisk, har en enorm fysik – det var otroligt hur vi saknade honom i så många veckor, både defensivt och offensivt. Han är bra nu, sa Atalantatränaren.

Nytt inhopp för Hien

Isak Hien gjorde sitt tredje inhopp på kort tid efter flytten från Verona till Atalanta. Den här gången blev det spel i dryga 35 minuter och mittbacken kommer också han närmare en startplats.