Bar in 19,3 miljoner kronor under succéåret

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tidigare grundskoleläraren gör succé på golftouren

1 av 3
Greller med Spieths bad på US Masters tidigare i år.

Michael Greller, 37, är en av personerna bakom Jordan Spieths succésäsong.

Det har han belönats för.

Enligt Golf.com har caddien tjänat över 19,3 miljoner kronor i år – fem gånger mer än Tiger Woods.

Jordan Spieth stod för en historiskt framgångsrik golfsäsong. Efter att ha vunnit bland annat två majors i år fick han avsluta förra helgen med att vinna tourfinalen och jättebonusen för 90 miljoner kronor.

Det innebar att 22-åringen spelade in 186 miljoner kronor under säsongen 2015 – nytt rekord för prispengar inom sporten.

Det var inte endast en jackpot för Spieth – hans caddie Michael Greller får också skörda frukterna.

Bättre än 220 spelare

Enligt Golf.com har Greller – en tidigare grundskolslärare – tjänat över 2,3 miljoner dollar, motsvarande drygt 19,3 miljoner kronor i år genom att bära Spieths bag.

Det är också en historisk notering för en caddie, och mer än vad 220 andra golfare på touren tjänade i år. Det är exempelvis fem gånger mer än vad Tiger tjänade i år.

”Tar hand om dem”

Som caddie på PGA-touren får man i regel fem procent av prispengarna om spelaren klarar kvalgränd, sju procent om det blir topp 10, och 10 procent för en seger.

– Med ett år som detta, och en bonus som denna, har jag möjligheten att fira och dela det här med människorna som gjort det möjligt, sa Spieth efter tourfinalen och fortsatte:

– Det tillåter mig att ta hand om dem än mer, att ta hand om de människor som gett mig den här positionen och fått det att hända.

Greller är inte sportens första ”supercaddie”. När Steve Williams bar Tiger Wooods bag under amerikanens storhetstid var han ett tag Nya Zeelands bäst betalde idrottsman.

Publicerad: