Troja/Ljungby tog ny skalp – slog serieledaren Timrå

Publicerad 2017-12-04

I fredags slog bottenlaget Troja/Ljungby topplaget Oskarshamn.

I kväll stod Troja för en ny knall när man besegrade serieledande Timrå med 2–1.

Timrå har släppt in minst mål den här säsongen medan Troja har gjort minst mål framåt.

Inte konstigt då att det var en målfattig historia inledningsvis när lagen möttes i hockeyallsvenskan under måndagskvällen.

En mållös första period var nära att följas av en andra. Då, med en och en halv minut kvar till pausvilan, tog nästjumbon Troja ledningen genom Nikolai Meyer.

Timrå-tryck på slutet

Bara tre minuter in i den tredje perioden kom sedan 2–0 genom Jonathan Johnsson.

Timrå skapade visserligen nerv i matchen genom Jesper Dahlroths vassa skott fram till 2–1 med elva minuter kvar, men därefter stod Troja emot Timrås tryck och tog en ny imponerande skalp.