Matchfakta 11/2

Falun-Helsingborg 8-6 (2-1, 1-4, 5-1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-10

Han slog till igen. Johannes Skog har en otäck känsla att sänka just Helsingborg. Fyra mål under söndagen innebär att han gjort åtta mål på skåningarna på säsongens två möten – elva på de tre senaste matcherna.

Det här var en match det svängde om. Först dominerade Falun period ett. Sedan tog Helsingborg över och tog ledningen i period två. Och så avslutades det hela med Falunfyrverkeri – 5-0 i sista perioden. Enligt Skog kom urladdningen efter en utskällning från tränare Thomas Brottman.

- Han är inte en sån som skäller annars, så man skäms ju som en hund när han gör det, säger Johannes Skog till Innebandymagazinet.se.

Första perioden: 1-0 (10.32) Alexander Egebrant (Mattias Kokkonen), 2-0 (15.26) Kristoffer Asp (Johannes Skog), 2-1 (18.34) Marcus Gullstrand (Magnus Anderberg).

Andra perioden: 2-2 (1.12) Martin Hansson, 3-2 (3.54) Johannes Skog (Henrik Olsson), 3-3 (7.27) Alexander Nede, 3-4 (9.43) Daniel Johnsson (Daniel Hagman), 3-5 (12.24) Peter Persson.

Tredje perioden: 4-5 (0.48) Erik Hasselberg (Andreas Johansson), 5-5 (2.46) Johannes Skog (Alexander Egebrant), 6-5 (13.46) Fredrik Altelind, 7-5 (18.04) Johannes Skog, 8-5 (18.33) Johannes Skog.

Skott: 31-21 (12-8, 6-7, 13-6)

Utvisningar: Falun: 1x2 min. Helsingborg: 2x2 min.

Domare: Glenn Boström, Sven Hammerin.

Publik: 1 512.

AIK-Dalen 8-7 (0-3, 4-2, 4-2)

Innebandy är innebandy. Det är den enklaste förklaringen till AIK:s extremt starka upphämtning i Solnahallen. Umeålaget Dalen startade bäst och hade 5-1 efter halva matchen. Med fem minuter kvar började den ordentliga vändningen vid ställningen 5-7. Patrik Edgren smällde dit reduceringen och Conny Vesterlund kvitteringen med en och en halv minut kvar. Avgörandet kom när endast sex sekunder återstod. På diagonalpass av Kristoffer Kranberg sköt Henrik Lorendahl direkt och Niklas Jihde lyckas med bedriften att ta ner skottet på volley och lägga in 8-7.

- Det var en grym nertagning, jag såg den inte själv men jag kan bara säga att jag inte vill möta Jihde i tennis, säger Henrik Lorendahl till Innebandymagazinet.se.

Första perioden: 0-1 (2.05) Christian Hjort (Peder Bodén), 0-2 (18.13) Christoph Hofbauer (Fredric Westling), 0-3 (19.25) Andreas Carlbom (Alexander Bodén).

Andra perioden: 1-3 (3.24) Henrik Lorendahl (Patrik Edgren), 1-4 (8.54) Alexander Bodén, 1-5 (9.27) Matthias Hofbauer (Fredric Westling), 2-5 (11.45) Niklas Jihde (Conny Vesterlund), 3-5 (12.05) Mats Carlsson (Patrik Edgren), 4-5 (19.00) Fredrik Djurling (Conny Vesterlund)

Tredje perioden: 4-6 (2.18) Christian Hjort (Johan Lindgren), 5-6 (11.47) Mats Carlsson (Conny Vesterlund), 5-7 (15.21) Matthias Hofbauer (Christoph Hofbauer), 6-7 (15.39) Patrik Edgren (Daniel Schmidt), 7-7 (18.29) Conny Vesterlund (Henrik Lorendahl), 8-7 (19.54) Niklas Jihde (Henrik Lorendahl).

Skott: 23-18 (2-7, 13-5, 8-6)

Utvisningar: AIK: 1x2 min. Dalen: 2x2 min.

Domare: Mike Bengtsson, Martin Polverari.

Publik: 1 017.

Pixbo Wallenstam-Balrog 2-4 (0-1, 0-2, 2-1)

Balrog, som saknade Markus Palokangas, Rikard Berg och storstjärnan Mikael Karlsson (alla sjuka), fick en smakstart i Lisebergshallen. Efter 37 sekunder hade Henrik Talme satt bollen i nättaket då han fick ett friläge efter en jätteblunder av Pixboförsvaret. Pixbo kom aldrig ikapp.

- Det är skönt, nu har vi vunnit båda matcherna mot Pixbo den här säsongen. Jag tror de passar oss bra, jag möter dem gärna i en eventuell kvartsfinal, säger Henrik Talme till Innebandymagazinet.se.

Första perioden: 0-1 (0.37) Henrik Talme.

Andra perioden: 0-2 (6.23) Kim Callin (Oskar Fagerlund), 0-3 (8.45) Alexander Lydecker.

Tredje perioden: 1-3 (14.48) Henrik Quist, 1-4 (16.05) Kristian Talme (Henrik Talme), 2-4 (18.48) Peter Runnestig (Henrik Quist).

Skott: 30-23 (9-5, 5-13, 16-5)

Utvisningar: Pixbo: 2x2, 1x10 min. Balrog: 2x2, 1x5 min.

Domare: Thomas Haglund, Stefan Olsson.

Publik: 452.

Järfälla-Warberg 1-8 (0-2, 0-4, 1-2)

Inte en seger i Jakobsbergs Sporthall på fyra år. Då bröt inte bara Warberg trenden utan de fullkomligt förnedrade ett uselt Järfälla. Hemmalaget var riktigt under isen efter att de misslyckats att få hål på en briljant Peter Sjögren inledningsvis. Det dröjde inte länge förrän det var kattens lek med råttan. Det ena Warbergsmålet var mer förnedrande än det andra. Det var volleys (1-0) och mål som rakades in i öppen bur (6-0 och 7-0).

Alla tiders målkung Mikael Holmer svarade för sina två första mål efter comebacken. Nummer 386 och 387 i ordningen.

- Det var skönt att göra mål men jag vill hitta det där flytet igen. Det är fortfarande långt kvar och jag har framför allt problem med bollkontrollen i hög fart, säger Holmer till Innebandymagazinet.se.

Första perioden: 0-1 (9.43) Magnus Svensson (Martin Emanuelsson), 0-2 (18.42) Karl-Johan Karlsson (Joakim Andersson).

Andra perioden: 0-3 (5.10) Mikael Holmer (Joel Ljungberg), 0-4 (12.52) Mikael Holmer (Tony Eriksson), 0-5 (15.02) Karl-Johan Karlsson (Magnus Danielsson), 0-6 (18.01) Magnus Svensson (Jim Canerstam)

Tredje perioden: 0-7 (2.04) Kimmo Eskelinen (Jim Canerstam), 1-7 (10.58) Andreas Ackevi (Joakim Lindström), 1-8 (18.05) Magnus Svensson (Martin Emanuelsson).

Skott: 35-36 (10-7, 11-14, 14-15)

Utvisningar: Järfälla: 4x2. Warberg: 4x2 min.

Domare: Patrik Gottfridsson, Michael Walkert.