Rögle vände och vann – efter Brithéns hattrick

Det var hans första mål sedan 7 oktober.

Frölunda HC

Champions Hockey League är förskonad från coronasmitta. Eller åtminstone de svenska lagen. För bara några timmar innan matchstart så sköts den semifinalen mellan Red Bull München och Tappara upp, då München isolerades på grund av smitta inom laget.

I den andra semifinalen så gästades Rögle av Frölunda, som fick klara sig utan Jvm-backen Simon Edvinsson då han testat positivt för corona.

Vändning i andra perioden

Inledningen av matchen startade i ett bra tempo. Frölunda fick powerplay i slutskedet av den första perioden och då krigade Johan Sundström in ledningsmålet.

Rögle snackade ihop sig och kom ut med bra fart i andra perioden. Ted Brithén skapade sig yta framför Matt Tomkins i Frölundamålet – och vispade in kvitteringen. Det var Brithéns första mål sedan 7 oktober.

Samuel Johannesson gav Rögle ledningen fyra minuter senare och sedan väntade ett målkalas.

Brithéns sköna formbesked

Tidigt i tredje perioden höll sig Brithén framme och slog in sitt andra mål för kvällen. Rögle uttökade även ledningen till 4–1 några minuter senare.

Frölunda reducerade två gånger om, men närmare än så kom de inte. Istället satte Ted Brithén sitt tredje mål för kvällen och fulländade där med sitt hat trick och slutresultatet, 5–3.

– Vi satte oss i en bra situation inför returmötet, säger Rögles tränare Cam Abbott till SVT efter matchen.

Semifinalerna avgörs i bäst av två matcher. Returmötet spelas i Scandinavium 11 januari.