Lotten kan tvingas avgöra uppskjutna semifinalen

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR ÅN

SPORTBLADET

Speedwaysemifinalen mellan Vetlanda och Rospiggarna blev i dag uppskjuten för tredje gången på grund av regn.

Kan inte matchen köras under morgondagen börjar alternativen att sina.

– Lösningen om det inte går att köra imorgon är att göra en lottning av det, säger Swemos ordförande Håkan Leeman.

Vetlanda vann det första semifinalmötet i Hallstavik med 46–44 förra tisdagen och egentligen skulle en finalmotståndare till redan klara Smederna ha utsetts förra veckan.

Vädergudarna ville dock annat när den uppskjutna matchen regnade bort i tisdags och så även i dag.

Förhoppningen är nu att kunna få fram en finalist på torsdagskvällen.

– Vi räknar med att det bli imorgon. Det var tackvare att det regnade mycket under gårdagen det inte gick att köra i dag. Det är för blött. Men med prognosen som den ser ut för morgondagen har vi stora förhoppningar att kunna köra, säger Tony Olsson, speedwayansvarig på Swemo.

Finns inga fler livlinor

Blir semifinalen av imorgon får Elit Vetlanda klara sig utan reservduon Oliver Berntzon och Jonas Davidsson som istället kommer köra den allsvenska finalen för Västervik respektive Vargarna.

Men om mötet mellan Vetlanda och Rospiggarna regnar bort för fjärde gången blir det problematiskt på riktigt.

På fredag är det nämligen GP-träning i Solna, under lördagen väntar GP-tävling på Friends Arena samtidigt som söndag är vikt för Polen och måndag för England.

Det innebär att de dagarna utesluts.

På tisdag?

Då väntar final nummer ett.

Kan bli lottning

Finns det någon möjlighet att flytta fram finalerna i så fall?

– Det är svår. Dessutom ser prognosen okej ut för tisdag-onsdag nästa vecka. Vill genomföra finalerna som de är planerade. Vi styr inte över vädret. De kämpar på där nere i Vetlanda med alla förutsättningar de har och vi är hoppfulla att det ska lösa sig, säger Tony Olsson.

Så blir inte matchen av under torsdagen finns det inte speciellt många alternativ kvar. Det menar ordföranden i Swemo, Håkan Leeman.

– Lösningen om det inte går att köra imorgon är att göra en lottning av det. Men kommer det inte allt för mycket mer regn kommer det klara sig.

En tanke Tony Olsson inte vill tänka.

– Det är i dagsläget inget alternativ. Samtidigt vet vi hur det är med åkare och hur de ser ut med deras tävlingar runt om i Europa. Vi vill ju att den ska genomföras på banan.

Publicerad:

LÄS VIDARE