Salvador. 206 minuter utan mål – sedan släppte alla hämningar.

Brasilien slaktade Danmark med 4–0 i Salvador.

Två fiaskoinsatser i gruppspelet mot Sydafrika och Irak. Det har varit mycket känslor och stor besvikelse hos folket efter Brasiliens 0-0-matcher.

Men efter en öronbedövad nationalsång visade publiken att de stod bakom sitt stjärnfyllda Selecao. Och den här gången fick de brasilianska folket se laget förnedra Danmark.

Arenan kokade över

Det var stortalangerna Gabriel Jesus, som nyligen skrev på för Manchester City, och Gabriel Barbosa – ”Gabigol” – som visade vägen för Brasilien.

I den 26:e minuten exploderade Fonte Nova Arena i Salvador. Från nära håll stötte ”Gabibol” in Brasiliens första mål i OS-turneringen. 19-åringen hoppade över reklamskyltarna och sprang ut för att fira med publiken, som skrek ut sin glädje.

Det var Brasiliens första mål i turneringen, det tog totalt 206 minuter för att hitta nätet.

Jesus utökade

Strax före halvtidsvilan utökade Gabriel Jesus. Anfallaren kom perfekt på ett inlägg från högerkanten och tryckte distinkt in 2–0.

I början av andra halvlek kom nådastöten. Efter ett fint anfall kunde Luan enkelt stöta in 3–0 i öppen kasse.

Neymar jagade mål, tog flera avslut i matchen – men fick lämna mållös. I stället var det ”Gabigol” som fastställde slutresultatet 4-0 med tio minuter kvar på klockan.

Aldrig vunnit guld

Det brasilianska landslaget är klart för kvartsfinal och där väntar Colombia. Matchen spelas i Sao Paulo.

Brasilien har inget OS-guld i fotboll och efter fjärdeplatsen i hemma-VM för två år sedan är revanschlustan extrem stor bland folket i landet. Herrlandslaget har tre OS-silver och två OS-brons sedan tidigare.

Danmark också vidare

Trots förlust får Danmark spela kvartsfinal. Eftersom Irak och Sydafrika spelade 1–1 slutar danskarna tvåa i grupp A.

Nu väntar segraren i Sveriges grupp: Nigeria.