Svenskt rekord av Sarah Lahti på OS

Publicerad 2016-08-12

RIO DE JANERIO/STOCKHOLM. Sarah Lahti stod för karriärens lopp när hon slog svenskt rekord med 25 sekunder och blev tolva med tiden 31.28,43.

– Det är jätteskönt, ska bara njuta och äta allt vad jag kan, säger 21-åringen.

10 000 meters-loppet under OS-friidrottens första dag blev det bästa världens någonsin skådat. Förutom ett suveränt världsrekord, 29.17,45, av etiopiskan Almaz Ayana slog de tolv första löperskorna personligt rekord.

Tolva blev svenskan Sarah Lahti på 31.28,43, ett nytt svenskt rekord med 25 sekunder.

– Det var jättekul. Skönt att verkligen få till det, säger hon.

Resultatet var en revansch efter fallet och tårarna på EM.

"Visste inte om jag skulle springa"

– Efter EM var det väldig tufft för mig i två veckor. Jag visste inte om jag skulle springa överhuvudtaget. Sen åkte jag på träningsläger, började ladda om och då kom formen och det var roligt igen.

Till Viasat berättade Lahti att hon tappade räkningen och trodde att hon var på väg i mål redan ett varv tidigare än målgången.

Hade hon haft bättre koll tror 21-åringen att hon kapat ytterligare tid på det svenska rekordet.