Rosbergs hattrick

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

VM-tvåan avslutade säsongen med ny seger

Foto: AFP

Nico Rosberg nådde sitt mål. Han vann de tre sista racen 2015.

Nu satsar han mot VM-titeln 2016:

– Jag ser fram emot att börja nästa säsong, säger han.

Nico Rosbergs målsättning var att vinna säsongens tre avslutande lopp. Han ville avsluta året med en skön känsla för att kunna attacera 2016.

Och han nådde sitt mål.

Mercedes VM-tvåa tog pole position i de avslutande sex loppen och han vann de tre sista.

– Loppet i USA och Austin var väl årets tyngsta förlust, men efter det så har jag kommit tillbaka starkare och jag är glad över avslutningen, säger Nico Rosberg när han står överst på prispallen efter loppet.

I säsongsfinalen i Abu Dhabi tog han starten före teamkollegan och världsmästaren Lewis Hamilton och han vann också loppet.  Det var Rosbergs sjätte seger i år.

– Jag är väldigt glad över den avslutningen som jag har haft. För min del får säsongen gärna börja direkt. Jag behöver ingen semester, jag kan köra direkt, säger VM-tvåan.

– Jag ser fram emot nästa år. Jag tror att det kan bli en fantastisk säsong att vi får en minst lika bra bil och även om killarna i den röda bilen är ett hot så ska vi försöka ta med oss den fina formen över vintern in i 2016.

Ferrari har farten

I Abu Dhabis GP var Hamilton 8,2 sekunder efter Rosberg i mål och Kimi Räikkönen, Ferrari, slutade trea.

– Det har inte varit något perfekt år, men så är det ibland, säger Räikkönen efter loppet.

- Farten har funnits där, men det har varit lite problem, vi har gjort några misstag och då har resultaten inte blivit tillräckligt bra. Den här helgen fungerade allt bra, även om vi inte var tillräckligt snabba för att slå Mercedes. Vi gjorde vårt bästa.

Sebastian Vettel, Ferrari, körde upp sig från plats 15 till plats fyra.

Ingen poäng

Marcus Ericsson hade en tung helg i Abu Dhabi, han fick inte bilen att fungera under kvalet och startade långt bak i fältet. Under loppet kämpade han utanför poängen och slutade på plats 14, en placering före sin teamkollega Felipe Nasr.

– Det var ett tufft race, jag gjorde vad jag kunde. Jag var ur synk med de flesta och det är svårt att avväga hur mycket det är värt att kämpa när man blir omkörd, eftersom det sliter mycket på däcken, och hur mycket man ska släppa, säger Ericsson till Viasat och han var nöjd med att han slog sin teamkollega i det sista loppet.

- Det var viktigt mentalt, han har varit starkare än vad jag har varit i år och nu höll jag undan trots att han var där och högg. Det var skönt att visa att jag inte är att leka med.

Publicerad: