Leo Borg lämnar Sverige – klar för Nadals akademi

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Leo Borg, 17, spås en lysande framtid inom tennisen.

Nu tar talangen nästa steg i karriären.

Borg lämnar Sverige och ansluter till Rafael Nadals akademi på Mallorca, uppger SportExpressen.

I början på året fick en chockad Leo Borg beskedet om att han skulle få göra debut i Challengersammanhang. Talangen fick då ett wildcard till turneringen i italienska Bergamo.

Borg ställdes mot taiwanesiske Tseng Chun-Hsin. Det blev förlust, men 17-åringen hade gjort sin debut, och nu väntar nya utmaningar för talangen.

Han lämnar enligt SportExpressen Sverige och Kungliga Lawntennisklubbens (KLTK) ungdomsakademi för Rafael Nadals akademi på Mallorca.

Leo Borg.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Leo Borg.

Lämnar Sverige för Mallorca

Leo har under de sju senaste åren tränats av Rickard Billing, som bekräftar nyheten.

– Vi hade ett möte med Leo, som berättade om Nadals akademi och spontant kände vi bara ”Wow”. Det är verkligen kul, även om vi så klart gärna hade haft honom kvar hos oss, säger Billing till SportExpressen.

Foto: Halden Krog / TT NYHETSBYRÅN
Rafael Nadal.

Just nu är det inte känt om talangen lämnar Sverige permanent samt hur träningsupplägget kommer se ut.

– Vi ser det bara som något kul och positivt. Hoppas han tar ytterligare kliv i sin karriär och kommer dit han vill. Och dit vi vill att han ska komma, säger Billing.

Leo har tidigare varit på plats en kortare tid för att träna och bekanta sig med anläggningen, och pappa Borg, 63, har också gjort besök.

– Jag är väldigt glad över att få komma hit. Jag har hört många bra saker om det här stället, men efter att ha varit här i tre dagar kan jag säga att det är otroligt, sa Björn Borg till akademins hemsida.

Leo Borg är rankad 111:a på juniornivå.

Publicerad:

LÄS VIDARE