Zlatan: ”Ja. Jag måste säga ja”

Publicerad 2014-02-01

PSG drar ifrån tack vare dagens näst hetaste svensk – som rycker med 18 mål

PARIS. Zlatan Ibrahimovic blev återigen målskytt när PSG tog tre poäng mot Bordeaux, men efter matchen riktades ramp­ljuset mot nyförvärvet ­Yohan Cabaye.

Om Zlatan hade koll på fransmannen från Newcastle innan han kom till klubben?

– Ja. Jag måste säga ja, säger Ibrahimovic och ­flinar.

Paris Saint-Germain hade två matcher i ryggen utan seger, och det såg länge ovisst ut på Parc des ­princes när man tog emot Bordeaux i ligan i går kväll.

PSG ägde spelet, men ­hade svårt att komma till riktigt vassa avslut.

Passning från Lucas

Men i 58:e minuten fick hemmalaget utdelning och det var Zlatan Ibrahimovic, som sett tung och inte särskilt formtoppad ut fram till dess, som slog in ledningsmålet från nära håll på en passning från Lucas. ­Brasilianaren befann sig i en klar offsideposition, men domaren godkände målet, där också Ibrahimovic såg ut att vara på fel sida om Bordeauxs försvarare.

– Jag tror jag försöker ­hålla mig i linje med backar­na, men man ser det bättre på tv, så jag kan inte säga så mycket, säger Ibrahimovic till Sportbladet efter ­matchen.

Svensken har nu gjort ­imponerande 18 mål på 22 ­ligamatcher under ­säsongen och leder skytteligan i överlägsen stil före tvåan Edinson Cavani med 13 mål.

Stolpe ut i premiären

Tio minuter senare byttes PSG:s nyförvärv Yohan ­Cabaye in för hemmalaget och hade en nick i stolpen i sin första match för ­Parislaget, som vann med 2–0 efter att Alex slagit in en hörna med två minuter kvar att spela.

Efter matchen blev Yohan Cabaye rejält uppvaktad av franska medier, och Zlatan Ibrahimovic fick frågan vad han tyckte om den före ­detta Newcastle-spelarens första match i klubben.

– Jag tycker han var bra. Han kom in bra och hade en nick i stolpen och hjälpte ­laget. Men han har bara ­tränat en gång med oss och gjorde inte så många minuter i dag. Men med lite tid kommer det att bli bättre, säger Zlatan som också fick frågan om han visste vem Cabaye var innan han kom till klubben.

– Ja. Jag måste säga ja, ­säger Zlatan och flinar.

Oväntad värvning

Men om PSG:s transfervinter blev ganska lugn, med Yohan Cabayes ankomst som enda förändring, gjorde Arsenal en ­desto mer oväntad värning när man lånade in Kim ­Källström för resten av ­säsongen.

– Stort grattis, hälsar ­Zlatan till landslagskamraten via Sportbladet.