Föll med 16 mål

Danmark blev totalt avklätt i finalen.

Spanjorerna var helt överlägsna och vann med 35-19.

– Totalt ovärdigt för en nation som Danmark, säger TV4:s expert Claes Hellgren.

VM-finalen i handboll var resultatmässigt jämn knappt 20 minuter in i den första halvleken, ställningen var då 9-8 till Spanien.

Men då tappade Danmark allt spel.

Spanjorerna öste på framåt och hann trycka in nio mål till innan det var dags för halvtid, det stod då 18-10 på resultattavlan. Danmark hängde inte alls med.

Arpad Sterbik strålande

Och i andra halvlek fortsatte raset för danskarna.

Danmark reducerade i början av andra halvlek, men sedan tryckte spanjorerna in åtta mål innan det var dags för danskarna att göra sitt tolfte.

Till sist vann Spanien VM-finalen med förkrossande 35-19.

– Det är nog bland det pinsammaste jag har varit med om. Det är ett irriterande sätt att avsluta turneringen. Allt gick fel, säger Jesper Nöddesbo till Ekstrabladet.

Spanjorernas målvakt Arpad Sterbik var strålande mellan stolparna och målfarligast framåt var Joan Canellas med sju fullträffar.