Danmark fortsätter sin berg- och dalbana i EM sett till prestationer.

Efter chockförlusten mot Slovenien i premiären tog man två övertygande segrar mot Serbien och Sverige i det inledande gruppspelet.

När danskorna gick in i mellanrundan mot Ungern, som kom med noll poäng och föga imponerande spel i sitt gruppspel, kom man återigen inte upp i nivå.

Ungern borta

Det blev en jämn match från start där Danmark ändå var i förarsätet, dock aldrig med mer än tre mål, fram till Ungern tog ledningen med 21–20 med en kvart kvar.

Sju minuter före slutet hade Ungern chansen att ta ledningen med 27–24 men missade i anfallet och tre minuter senare hade i stället danskorna tagit ledningen med 27–26 och det försprånget släppte man inte utan kunde till slut vinna med 29–27.

En ungersk seger hade varit ett drömresultat för Sverige.

Men nu blev det till slut en, på förhand, väntad seger för Danmark. Ungern är i praktiken utslagna ur EM och kan inte nå en semifinal.