Sirius nära att bryta trenden mot Edsbyn

Inte slagit mästarna på 21 försök

Publicerad 2020-11-28

Sirius såg ut att gå mot seger mot de regerande mästarna.

Men Hälsingegänget hämtade i kapp – och Sirius segerlösa svit mot Edsbyn fortsätter.

– Nej, det var surt, säger Sirius Ted Bergström i Sportbladet Play.

Tisdagen 16 februari 2010 var senaste gången Sirius besegrade Edsbyn i elitseriens seriespel. På 20 försök sedan dess hade Uppsalagänget förlorat 17 av 20 matcher och spelat oavgjort i de resterande.

Under lördagen drabbade lagen samman på nytt när Hälsingarna kom på besök i Uppsala.

Då såg det äntligen ut att vara dags.

Efter att Edsbyn tagit ledningen två gånger om inledningsvis vände Sirius på steken och gick till halvtidsvila i ledning med 4–2. Mycket tack vare målvakten Anton Anderssons storspel för hemmalaget.

Direkt i den andra halvleken utökade sedan Sirius genom Ted Bergström när han gjorde sitt andra mål för dagen.

Hammarström räddade mästarna

Edsbyn svarade till slut efter 61 minuter när även Oscar Wikblad såg till att bli tvåmålsskytt denna lördagseftermiddag på Studenternas IP. Edsbyn gjorde sedan två mål på två minuter med knappa kvarten kvar trots att de hade två man utvisade.

Men Sirius skulle svara.

Med dryga fem minuter kvar skickade Teemu Määttä in en hörna till 6–5 och Sirius segerlösa svit mot Edsbyn såg ut att vara bruten.

Men i den 90:e matchminuten kvitterade Mattias Hammarström och Sirius dystra svit mot de regerande mästarna fortsätter.

– Nej, det är väl bra med en poäng. Jag hade hoppats på mer. Jag tycker vi startar matchen bra, men sedan är de mycket bättre ju längre första går och det är väl starkt att hämta upp ändå, säger Edsbyns Robin Öhrlund efter matchen i Sportbladet Play.

– Det var tungt att tappa när vi ändå hade en fin ledning. Men på förhand så är det klart att en poäng mot Edsbyn hade man ju tagit innan matchen, kanske. Nej, det var surt, säger Sirius Ted Bergström i Sportbladet Play.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.