Mertens galna målform – gjorde fyra nya mål

Uppdaterad 2016-12-20 | Publicerad 2016-12-18

Dries Mertens galna målform håller i sig.

I mötet mot Torino stod belgaren för fyra (!) av målen i 5–3-vinsten.

Napolianfallaren har nu gjort sju mål på sina två senaste matcher – och är den första Serie A-spelaren sedan 1974 att göra hattrick i två raka matcher.

När Gonzalo Higuain lämnade för Juventus i somras letade Napoli efter en målspruta.

De hittade det i Arkadiusz Milik, men sedan polacken blev skadad har Napoli svajat.

De senaste matcherna har dock Dries Mertens fått chansen centralt i banan, som falsk nia – och som han tagit den.

I den senaste omgången, mot Cagliari, stod belgaren för tre mål.

På söndagen, mot Torino, upprepade han det – på 22 minuter.

Närmar sig toppduon

Mertens smällde dit 1–0 redan i den 13:e minuten. 2–0 kom på straff fem minuter senare och tre minuter senare var hattricket ett faktum.

När ställningen var 4–2 klev 29-åringen fram med sitt fjärde mål för dagen, och sitt sjunde på de två senaste matcherna. Matchen vann Napoli till slut med 5–3.

– Om laget fortsätter att spela som vi gör nu och om jag fortsätter att få bollar på marken, så kan jag vara en ganska effektiv anfallare, säger Mertens till Sky Sport.

Neapel-laget är, i och med Juventus vinst i toppmötet i går, bara en poäng bakom Roma på andraplats. Till just serieledande Juventus är det dock hela åtta poäng.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se