Bröt 25 matcher lång förlustsvit

Publicerad 2017-05-08

Skuru mot Sävehof och repris på fjolårets SM-final.

Men det som skiljde den här gången mot de 25 senaste mötena var att Skuru fick stå som segrare.

Därmed är det kvitterat i semifinalserien.

Skuru fick äntligen jubla mot Sävehof.

I lördags spelades den första matchen i semifinalserien, som är en repris på fjolårets final, mellan Sävehof och Skuru. Då var det inget snack om saken och Sävehof, som vunnit SM-guld åtta år rad, körde över Skuru och vann med 34–22.

I kväll var det dags för match två.

Den första halvleken blev en jämn historia med ett litet övertag till hemmalaget Skuru. Mycket tack vare målvakten Hanna Daglund som räddade 43% av skotten och tog dessutom tre av fyra straffar.

Även landslagsmålvakten i Sävehof, Johanna Bundsen, spelade bra i Sävehofs kasse vilket gjorde att avståndet upp till Skuru förblev knappt.

Skuru fick med sig en ledning på 10–9 in i halvtidsvilan.

Gjorde hela elva mål

I början av andra halvlek öppnade Skuru starkt med fortsatt bra målvaktsspel. Det gjorde att Nacka-laget kunde rycka ifrån till en ledning med 15–10.

Framåt klev Angelica Wallén fram för Skuru och hon blev lagets bästa målskytt med sina elva mål.

Sävehof slet på men fick aldrig riktigt hål på matchens bästa spelare, Hanna Daglund. Skuru höll distansen och Sävehof lyckades aldrig få riktig närkontakt.

Skuru vann den andra semifinalen mellan lagen till sist med siffrorna 23–19.

Segern innebar inte bara kvittering i semifinalserien, utan det var också första gången Skuru vann mot Sävehof på 25 matcher.

Den tredje semifinalen lagen emellan spelas på lördag med Sävehof som hemmalag.