Elitserien i Bandy 2015/2016

Villa Lidköping klara för SM-final

Av: 

Andreas Lillhannus

SPORTBLADET

Det satt långt inne.

Men efter 3-2 på bortais mot Bollnäs är Villa Lidköping klara för SM-final.

42-årige Magnus Muhrén, som gjorde comeback i februari, blev osannolik hjälte för Villa.

– Jag trodde att min karriär var över, det är fantastiskt roligt, säger Muhrén till Sportbladet.

1975, 1983, 2012 och nu, 2016. Villa Lidköping är, efter 3-1 i matcher mot Bollnäs, klara för sin fjärde SM-final genom tiderna.

Men det satt långt inne. Bollnäs var tvungna att vinna för att få fram en avgörande match, och man fick en smakstart på matchen.

Ville Aaltonen plockade ner en lång boll och smällde in 1-0 redan efter fem minuter.

Målen avtog efter det och spelet var avvaktande, tills minut 33. Då kvitterade David Karlsson, som gjorde fyra mål i semifinal tre, till 1-1.

Villa Lidköping hann ta ledningen med 2-1, och släppa in 2-2, innan den första halvleken var slut.

– Det märks att det är fjärde matchen vi möts, vi känner varandra väl. Det är jämnt åt båda hållen, säger Villa Lidköpings tränare, Johan Sixtensson.

Magnus Muhrén avgjorde

Den andra halvleken var avvaktande och försiktig. Men i den 67:e minuten kunde Villa ta ledningen. Och vem skulle göra det målet – om inte Magnus Muhrén.

42-åringen, som gjorde comeback i februari efter två års uppehåll, lyfte upp bollen i krysset och några fler mål blev det inte i matchen.

– Det står ju och väger, sen gör vi 3-2 och sen är det bara en jäkla krig, och det gör vi bra. En bra bortamatch, och en bra semifinal, sammanfattar hjälten Magnus Muhrén.

När du gjorde comeback i februari, hade du trott på det här?

– Nej det hade jag naturligtvis inte. Jag trodde min karriär var över, för mig känns det konstigt att spela bara. Men det har gått över förväntan och att göra avgörande målet, för min egen del känns det bara konstigt, men jag är mest glad att vi är i final. Det är fantastiskt roligt alltihop.

Firar försiktigt

Bollnäs har spelat färdigt för säsongen. Villa är klara för SM-final, där de möter söndagens vinnare mellan Västerås och Sandviken.

Villa kommer att stanna kvar i Gävle över natten, men något större firande blir det inte, åtminstone inte för 42-åringen.

– Det blir någon liten skål innan man lägger sig kanske. Man måste ju sköta om kroppen, haha. Jag har aldrig firat en semifinal heller. Man spelar för att vinna finalen, efter det kan jag fira. Nu handlar det bara om att ladda och se till att vi är fräscha till finalen, säger Muhrén.

"Glad för vår publik"

Även Johan Sixtensson är försiktig om firande i kväll, men säger att han – och laget – ska njuta av finalplatsen.

– Vi ska njuta ett dygn. Men vi har en final kvar att spela och vi är inte nöjda än. Men just nu är jag otroligt stolt att vi tagit oss dit, och jag är glad för vår publik som stöttat oss hela säsongen. Det känns så häftigt att kunna bjuda dem på en final.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitserien i Bandy 2015/2016

Magnus Muhrén

Villa Lidköping BK

Bollnäs

Bandy