Stjärnbråk när Liverpool tog historisk seger

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Drömmål, 3–0-kross och historisk segersvit.

Ändå var inte allt frid och fröjd i Liverpool-lägret.

Sadio Mané byttes ut rasande – till synes på anfallskollegan Mohamed Salah.

– Vi löste ut det i omklädningsrummet, säger Jürgen Klopp till Bein Sport.

Minns ni VM 2002 när Ronaldinho böjde in frisparken över David Seaman som skickade ut Sven-Göran Erikssons mannar från turneringen.

Inte?

Vill ni friska upp minnet kan ni kolla höjdpunkterna här ovan från Liverpools bortamöte med Burnley.

För efter en ganska trög matchinledning av serieledarna var det ytterbacken som bröt dödläget med ett avslut mycket likt brasse-stjärnans. Bollen var visserligen inte stillaliggande men bågen över Nick Pope nästan identisk.

Trent Alexander Arnold kommer dock inte få räkna målet som sitt eget. Bollen tog nämligen en liten touch på Chris Wood på vägen och målet räknades därmed som självmål.

– Jag bryr mig inte så mycket om det är mitt mål, viktigast är att laget gör en bra match och vi håller nollan, säger Alexander Arnold i Viasat.

Mané rasande

Man kan förstå att Trent Alexander Arnold har lätt att dra på smilbanden efter matchen. Sadio Mané satte nämligen 2–0 och Roberto Firmino blev förste brasse i Premier League att göra 50 mål när han satte 3–0.

Det innebär att man är enda lag i ligan med maxpoäng efter fyra matcher och också att man slagit klubbrekord i antal segrar i sträck i högsta ligan. Dagens seger var den 13:e i rad i Premier League. En mer än Kenny Dalglish klarade av som Liverpooltränare 1990.

Trots det var inte allt frid och fröjd i Liverpool-lägret.

När Jürgen Klopp bytte ut Sadio Mané var senegalsen synbart upprörd. Mest sannolikt på grund av på att anfallskollegan Mohamed Salah valt att inte spela bollen till Mané i fritt läge utan i stället vänt och blivit av med bollen.

Det gick så långt att James Milner fick lugna Mané på bänken.

– Sadio Mané är en känslosam kille, vi är alla olika. Något gick inte som han ville därute, det var inte bytet. Vi redde ut det i omklädningsrummet, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE