Kalmar förnedrade Djurgården hemma

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-11

Rasmus Elm briljant på Fredriksskans i Kalmar

Djurgården höll ut i en halvlek.

Men med hjälp av två tvåmålsskyttar, sex konstmål och nästintill hundraprocentig utdelning sänkte Kalmar Djurgården med 6–1.

Efter första halvlek stod det 1–1 i Kalmar, efter en fantastisk frispark av Rasmus Elm och en markrullare av Mattias Jonson.

– Det handlar om bollträff. Man har det naturligt, sa Elm i halvtid om sitt drömmål.

Och i andra halvlek stod hemmalaget för en lekstuga med få motsvarigheter i årets allsvenska.

Rasmus Elms fjärde mål

I 53:e minuten fick samme Elm en passning i efterdyningarna till en hörna och får på en kanonträff rakt upp i nätmaskorna bakom Pa Dembo Touray. Det var Rasmus Elms fjärde mål i veckan, efter två fullträffar mot Malmö.

Tre minuter senare fick Tobias Eriksson till en kanonträff på volley, otagbart för Touray.

Näste Elms tur

I mtchens 63:e minut var det äldre brodern David Elms tur att nicka in 4–1 på inspel från Daniel Mendes.

Med tre ordinarie minuter kvar klippte Tobias Eriksson dagens andra mål och två minuter senare kom Abiola Dauda fri med djurgårdsmålvakten och lobbade bollen i nät.

"Faller ihop totalt"

– Jag vet inte vad som händer, vi faller ihop totalt. Det får inte bli så här, säger Djurgårdens försvarare Petter Gustafsson till PPV efter matchen.

Kalmar klättrar upp till en tredje plats i en haltande tabell.