Williams tappade set – Wozniacki tappade allt

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Serena Williams fick kämpa mot Vitalia Diatjenko i den inledande omgången i Paris.
Foto: Pavel Golovkin/AP/TT
Serena Williams fick kämpa mot Vitalia Diatjenko i den inledande omgången i Paris.

Tennislegendaren Serena Williams är vidare till den andra omgången av Franska mästerskapen i Paris.

Men det krävdes en tresetare för att besegra 83-rankade Vitalia Diatjenko, 2–6, 6–1, 6–0.

Serena Williams jagar en historisk 24:e grand slam-titel som skulle göra att hon tangerar australiskan Margaret Courts rekord.

Den 37-åriga amerikanskan, tidigare världsetta men nu rankad tia, är också vidare till den andra omgången av Franska mästerskapen på Roland Garros röda grus. Men det efter att ha tappat första set med 2–6 mot 83-rankade ryskan Vitalia Diatjenko.

Williams skärpte sedan till sitt spel och vann övriga två set klart, 6–1, 6–0, och möter nu antingen Kurumi Nara, Japan, eller Dalila Jakupović, Slovenien.

En annan tidigare världsetta, Caroline Wozniacki, vann de första sju gamen i premiärmatchen i Franska mästerskapen, men kollapsade och förlorade mot den 68-rankade Veronika Kudermetova med 6–0, 3–6, 3–6.

Danskan, 13-seedad i grand slam-turneringen i Paris, har haft skadebekymmer och hade före mötet med Kudermetova brutit de två senaste matcherna.

Den 22-åriga ryskan Kudermetova ställs i andra omgången mot antingen Zarina Dijas, Kazakstan, eller Audrey Albie, Frankrike.

Den sjätteseedade tjeckiskan Petra Kvitova tvingades lämna återbud bara timmarna före första matchen. Årets Australian Open-finalist och tidigare Wimbledon-mästarinna har problem med en arm.

"Jag har haft ont i vänstra armen i några veckor och en MRI-undersökning visade på en sträckning som kan förvärras om jag spelar", skriver 29-åringen på Twitter.

Kvitova skulle ha mött rumänskan Sorana Cirstea i första omgången. Hon ersätts av slovenskan Kaja Juvan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN