Roger Rönnberg förklarar gesten till domarna

Publicerad 2024-03-24

GÖTEBORG. Roger Rönnberg var missnöjd med assisterande domarna i första perioden.

Och gjorde en typ av pengatecken mot domarna, eller?

– Nej, nej. Då hade jag blivit utkastad. Jag tecknade mot dem att de saknade fingertoppskänsla vid två icings, säger Rönnberg.

Frölunda kvitterade den hittills så jämna kvartsfinalserien mot Leksand till 1–1 efter en 4–2-seger på söndagen.

Och som vanligt var två personer i huvudrollen i hemmalaget; målvakten Lasse Johansson, samt tränaren Roger Rönnberg.

På presskonferensen tackade han alla leksingar för att de spenderade pengar under helgen hos Frölundas partners, givetvis sagt med Roger-glimten i ögonen. Och under matchen förde han en intensiv kommunikation, både verbal, med mimik och med olika signaler både med axlar, händer och fingrar.

”Lite sega i vändningen”

I den första perioden var han inte nöjd med två raka icings som drabbade hemmalaget. Två icings som han tyckte domarna kunde blåst av, som hade gett fördel till Frölunda.

– Ibland är backarna lite sega i vändningen och då blir det lätt icing. Jag tycker domarna borde läsa sånt.

I TV4:s sändning gned han fingrarna mot varandra mot domarna och det såg ut som ett misstänkt handtecken för pengar.

Efter matchen bad Sportbladet Rönnberg räta ut frågetecknet och förklara vad han syftade på.

– Nej, nej. Då hade jag blivit utkastad. Jag tecknade mot dem att de saknade fingertoppskänsla vid två icings. Därför gned jag fingrarna mot varandra, säger han.