Publicerad:
Uppdaterad:

Vann mot idolen Kalla – vågade inte prata efter

Av: Emil Eiman Roslund, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

TROLLHÄTTAN/STOCKHOLM. Tillbaka efter körtelfeber.

Då besegrade Moa Hansson sin idol Charlotte Kalla.

Men efteråt vågade hon inte prata med stjärnan.

I Alliansloppets sprint i rullskidor gick 19-åriga Moa Hansson vidare från kvalet och kvartsfinalen. Och i kvarten slog hon ut Charlotte Kalla, som varit Hanssons stora förebild.

– Jag tycker det är kul att se hur pass bra man står sig. Sedan är det alltid en liten boost om man lyckas slå någon man har sett upp till länge, när man har kollat på skidor på tv, säger Moa Hansson.

Hon tycker det var häftigt att möta Kalla på vägarna i Trollhättan.

– Hon har ju varit bra sedan jag var liten, jag tycker hon är cool.

Har du pratat med henne?

– Nej, jag har inte vågat det.

”Jäkligt frustrerande”

Hon vågade däremot ta för sig i sprintsemifinalen, i slutskedet utmanade hon Linn Sömskär och Moa Lundgren om en plats i finalen, men hon tappade fart när hon fastnade i Sömskärs rullskida. Och blev utslagen med en hundradel och efter misstaget rann tårarna i målfållan.

– Det är jäkligt frustrerande. Jag fick dra större delen av loppet och kände mig stark, synd att det strulade. Det hade varit kul att köra ett lopp till.

Tankar inför vintern?

– Många säger att rullskidor är en helt annan grej, själv tycker jag att det är ganska likt längdskidor. Jag brukar tänka att ska jag göra så många bra lopp som möjligt, uttagningar hänger på resultaten, så får se var det bär.

”Bara vänta ut det”

För över ett år sedan fick Moa Hansson körtelfeber. Hon känner fortfarande av det, det ömmar i halsen och och hon blir väldigt trött. Men nu dröjer det oftare mellan gångerna då hon känner några symtom.

– Det är bara att vänta ut det. Jag tittar bara framåt, nu kan jag verkligen träna och det har både stärkt och skärpt mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN