Flugstad Östberg trotsade träningsplanen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

VAL DI FIEMME. Ingvild Flugstad Östberg är tillbaka efter att ha stoppats från allt tävlande.

Nu avslöjar tränaren Ole Morten Iversen att norskan trotsade planen och tränade mer än hon skulle. 

– Processen har inte varit enkel, säger han till NRK

Ingvild Flugstad Östberg stoppades från tävling och tvingades trappa ner sin träning efter att inte ha uppfyllt hälsokraven. 

Den norske tränaren Ole Morten Iversen tror dock att det hade kunnat undvikas. Enligt honom gick Flugstad Östberg utanför träningsplanen och tränade mer än planerat under försäsongen. 

– Hon är ivrig att träna mycket och så har det blivit mer än det som var planen. Hade hon hållit sig till planen så hade saker kanske vara oproblematiska. Men det är det med att tänja på gränsen hela tiden. Den blev töjd för långt i höst tror jag, säger Iversen till NRK och fortsätter: 

– När vi ser på det hon har gjort så har det blivit lite mer än det hon själv har varit med på och planerat. Ivern att träna har blivit lite för stor.

”Mellan mig och honom”

Tränaren säger att han inte nödvändigtvis är kritisk mot träningsmängden eftersom det handlar om att spränga gränser om du vill bli bäst i världen. 

Startförbudet blev dock en väckarklocka för Flugstad Östberg som själv inte vill uttala sig uppgifterna om att hon tränat mer än planlagt. 

– Det är jag inte lust att kommentera, det är mellan mig och honom, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE