Publicerad:
Uppdaterad:

Jens Burman: ”Det är tråkigt”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Jens Burman.
Foto: BILDBYRÅN
Jens Burman.

Jens Burman står inför en mästerskapsfri säsong, han funderar på att avstå Tour de Ski och han gillar egentligen inte mini-tourerna heller med sina sprintlopp.

Egentligen är det bara fyra individuella lopp som Jens Burman har kvar att verkligen sikta på.

– Det är tråkigt, det borde vara hälften, hälften, säger han,

35 tävlingar ska avgöras under årets världscupsäsong i skidor. 19 av dem ingår i olika tourer och består till stora delar av masstarter, jaktstarter och sprintlopp och utöver det ligger sex fristående sprintlopp inplanerade.

För Jens Burman, som allra helst kör lopp med individuell start, återstår fyra fristående individuella lopp.

– Det är tråkigt, så är det. Det borde vara hälften, hälften. Men det är inte jag som styr över det, säger han och fortsätter:

– Det är tråkigt att det går mer och mer åt det hållet att det blir sprinter och masstarter. Men kanske måste man anpassa sig lite också men också verkligen gå in mer för de loppen som passar en.

”Kan inte lura sig själv”

Tour de Ski tvekar han över men den nya norsk-svenska touren i Östersund och Trondheim ser han ändå fram emot. Den består av två längre masstartslopp och ett med individuell start och då kan även Burman fördra ett par sprintlopp.

– Det ska ändå bli intressant, det går nära hemma och ser ut att passa mig helt okej. Men när det gäller sprinten kan man inte lura sig själv att något är kul när man inte tycker det, säger Burman.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: