Rött kort och omdiskuterat mål när Sandviken och Broberg kryssade

Uppdaterad 2020-12-30 | Publicerad 2020-12-26

Sandviken kom undan med nöd och näppe.

Fyra gånger hamnade ”Stålmännen” i underläge men kom tillbaka – och avsluta matchen med ett rött kort.

– Vi borde kunna komma ut mycket bättre än vi gör, säger Sandvikens Linus Forslund.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Broberg tog ledningen om och om igen, men Sandviken slog tillbaka gång på gång. Med 2–2 i halvtid efter en sen kvittering i halvtid så fortsatte historien i den andra halvleken.

Efter god hjälp av Broberg själva.

Adam Wijk gjorde först 3–2 till hemmalaget efter 56 minuter, men 12 minuter senare ger Brobergs målvakt David Borvall bollen rakt till Sandvikens Hannes Edlund som spelar fram Daniel Berlin som enkelt kunde kvittera.

Omdiskuterad kvittering

Men hemmalaget tog ledningen igen direkt efteråt på en hörna genom Jonas Nygren.

Historien upprepade sig dock en fjärde gång när Sandviken på nytt kvitterade genom Oscar Stadin. Men frågan är om målet borde ha godkänts.

Oscar Stadin sköt in bollen hårt och träffade Hannes Edlunds skridsko samtidigt som Edlund lyfte på foten. Den assisterande domaren viftade först bort målet, men efter en diskussion med huvuddomaren Gustav Bortas tilldömdes Sandviken till slut målet.

Kort därpå missade Broberg en straff och 4–4 stod sig matchen ut.

– Man är besviken. Jag tycker inte att vi gör en bra match alls så vi får vara glada att vi får med oss en poäng, säger Sandvikens Linus Forslund i Sportbladet Play.

– Jag tycker ändå att det är rättvist. Jag syftar mer på att vi är missnöjda med vår prestation. Vi borde kunna komma ut mycket bättre än vi gör, säger han.

Hetsig avslutning

Oscar Stadin skulle även få andra rubriker. Efter en situation där Stadin tacklade omkull Brobergs Vadim Arkhipkin och tilldömdes tio minuters utvisning för en bentackling. Men efter en lång diskussion på nytt mellan domarna drog huvuddomare Bortas upp det röda kortet.

– Jag tycker att domaren släpper på ganska mycket och sedan i och med att vi blir lite trötta båda lagen så blir det lite gruffigt helt enkelt, säger Brobergs Robin Redin i Sportbladet Play.

Elitseriens tätaste försvar bärgade första nollan

Vänersborg har tidigare inte riktigt fått till det framåt, men har samtidigt haft elitserien tätaste försvar.

Mot Frillesås lossnade det dock rejält med målskyttet under annandag jul.

Med åtta olika målskyttar besegrades hallänningarna med 9–0. Vänersborg blev därmed första laget i elitserien att hålla nollan den här säsongen.

I Vetlanda blev det en riktig målfest när Motala slog smålänningarna med 10–6 efter sex (!) mål av Motalas Philip Florén.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.