Wernblom snuvade Bremberg på hjälterollen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-25

Avgjorde premiären mot ett svårspelat Djurgården

Magnus Wernblom är tillbaka i Modo – och blev matchhjälte direkt.

Hemvändaren Magnus Wernblom avgjorde mot Djurgården under öronbedövande publikjubel. "Mr Modo" slog in segermålet, 5-4, med bara två minuter kvar.

- Det är alltid roligt att avgöra men vi gjorde ingen större match, säger en samlad Wernblom.

Djurgården började piggast mot mästarna men på en kontring gjorde Modos Marcus Jonasén 1-0 på en returefter 4.58. För övrigt hans första elitseriemål i karriären efter flytten från Almtuna.

Men Djurgården fortsatte optimistiskt och Fredrik Bremberg inledde sin lysande kväll genom att kvittera efter 9.45 efter en lös ispuck som gick in via en modospelare. Knappt fyra minuter senare tog Djurgården ledningen genom Patric Hörnqvist på passning från Bremberg.

"Gick på diesel"

Modo fick aldrig i gång något eget spel i första perioden, mycket på grund av tre utvisningar.

- Det var som om vi tankat fel. Som om vi gick på diesel, säger tränaren Harald Lückner.

I andra perioden kom det in ett betydligt piggare Modo men efter ett klubbslag av Per Åge Skröder mot en motståndares huvud, åkte Skröder på ett matchstraff. På isen fick Modo spela fem minuter med en man mindre, vilket man klarade utmärkt.

När sedan Jonasén kvitterade i numerärt underläge efter 32.17 väntade sig nog publiken i Swedbank Arena att Modo var på väg att ta över matchen. Efter numerärt underläge med 3-5 kontrade dock David Printz in 2-3 och bara två minuter senare var det dags igen när Patric Hörnqvist gjorde 2-4. Båda assisten stod Fredrik Bremberg för.

Modo rivstartade

I början av tredje perioden visade Modo mästartakterna och inom loppet av 1.13 minuter hade laget både reducerat och kvitterat. Målskyttar var Fredrik Warg och Jari Tolsa. Men Modo lyckades aldrig utnyttja det mentala överläget de skaffade sig genom rivstarten förrän det var två minuter kvar. Då slog Magnus Wernblom in segermålet, 5-4.

- Vi slutade spela i den tredje perioden. Vi får ta med oss de två första inför nästa match, säger djurgårdstränaren Hans Särkijärvi.