Säkrar kvartsfinalplats vid seger mot Korea

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

GANGNEUNG. Här får Damkronorna en hjälpande hand i jakten på en kvartsfinalplats i OS.

Den tillhör Sara Bentz.

25-åringen gjorde två av målen när Schweiz besegrade Japan med 3–1.

Schweiz körde över Korea (8–0) i den första gruppspelsmatchen och hade chansen att säkra en kvartsfinalplats mot Japan.

Asiaterna inledde dock piggast och vann skottstatistiken med 7–1 i den första perioden (7–1) men det betydde inte att målvakten Florence Schelling sattes på några tuffare prov.

Efter pausvilan fick Schweiz bättre ordning på offensiven och utdelningen skulle komma. Drygt tio minuter in i mittperioden såg Sara Bentz, ur dålig högervinkel, luckan vid stolpen och tryckte in pucken som gav 1–0.

Två mål på tre minuter

25-åringen nöjde sig inte med det. Tre minuter senare snappade hon upp en Christine Meier-signerad drömpassning vid blålinjen, kom fri och vispade upp pucken i vänsterkrysset. Nana Fujimoto, Japans målvakt, var chanslös vid båda målen. Alina Müller, som gjorde fyra mål mot Korea, avslutade målskyttet för Schweiz.

– I den andra perioden var vi tvungna att lugna ner oss och få tillbaka självförtroendet. Vi är ett väldigt bra lag och behöver bara tro på oss själva. Då kan vi göra flera mål och besegra många motståndare, säger Sara Benz.

Hanae Kubo gjorde Japans tröstmål men då återstod bara tolv minuter att spela och det visade sig vara alldeles för sent.

Svensk domare

Tack vare resultatet säkrar även Damkronorna en slutspelsplats vid seger i kvällens match mot Korea. Sverige kommer dock inte bara ha OS mest omskrivna landslag emot sig, utan även publiken. Det kommer att vara fullsatt i Kwandong hockeycenter, som rymmer 6 000 åskådare.

Det var svenskt på isen redan under matchen mellan Schweiz och Korea då Gabriella Gran delade domarsysslan med norskan Aina Høve.