Trean mot fyran i bandyns elitserie.

Då vann Edsbyn med hela 4–0 och klev förbi Villa Lidköping i tabellen.

Samtidigt står det klart att Tillberga åker ur efter ännu en förlust.

Efter VM-uppehållet var elitserien i bandy under onsdagskvällen tillbaka med full omgång.

Och kanske var Edsbyn och Villa Lidköping lite ringrostiga. För de båda lagen bjöd inte på någon sprakande bandy i första halvlek, och det dröjde ända till den 27:e minuten innan första målet föll.

Daniel Burvall Jonsson hittade då Tuomas Määttä med en fin genomskärare och den senare hittade i sin tur målet.

Går förbi i tabellen

Hemmapubliken fick sedan vänta till andra halvlek på fler mål, men då stängde Edsbyn mer eller mindre matchen med två mål mellan matchminut 54 och 64.

Mattias Hammarström och Stefan Larsson gjorde då 2–0 respektive 3–0 innan Jonas Edling ytterligare några minuter senare satte slutresultatet efter en hörnretur. För första gången den här säsongen misslyckades därmed Villa Lidköping med att göra mål.

I och med 4–0-vinsten byter nu Edsbyn plats med Villa i tabellen. De regerande mästarna är nu trea.

Hammarby krossade jumbon

Fem lag har distanserat sig något från övriga lag i tabellen, och av dem vann både ettan Sandviken och tvåan Hammarby under onsdagskvällen.

Sandviken slog Sirius med 2–1 på bortaplan medan Hammarby krossade jumbon Tillberga med 12–4, också det på bortaplan. Förlusten för Tillberga innebär att det nu står klart att de åker ur elitserien.

Med två omgångar kvar – på fredag och tisdag – har nian Broberg/Söderhamn fortsatt en poäng upp till Vänersborg ovanför slutspelsstrecket.