Källman frågetecken inför OS: ”Inte fräsch”

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Två orosmoln för landslaget – Östlund missar OS

Jonas Källman.
Foto: TT
Jonas Källman.

Jonas Källman vilas i VM-kvalet.

Och risken finns att 34-åringen även missar OS.

– Han har haft så mycket skador och är inte fräsch i kroppen, säger förbundskaptenen Ola Lindgren som dessutom räknar bort Viktor Östlund från OS-spel.

Efter OS-kvalsuccén på hemmaplan ska det svenska herrlandslaget i juni kvala till VM i ett playoff-möte med Bosnien-Hercegovina.

När truppen i dag presenterades till dubbelmötet var truppen densamma som till OS-kvalet – sånär som på Jonas Källman, 34.

Kan missa OS: ”Inte fräsch”

Vänstersexan ”vilas”, men enligt förbundskaptenen Ola Lindgren är det inte alls säkert att Källman är tillbaka till OS två månader senare.

– Han har haft så mycket skador. Efter EM hade han ryggbesvär, men när han tillfrisknade där så fick han en hjärnskakning i OS-kvalet. Sedan har han haft en extrem belastning i klubblaget och är inte fräsch i kroppen så det är ett frågetecken, säger Ola Lindgren till Sportbladet.

Källman är en nyckelspelare i det svenska laget – framför allt i försvarsspelet – och förbundskaptenerna kommer att ha en ny diskussion med vänstersexan efter VM-playoffet.

– Vi har sagt att vi ska ha nya diskussioner då. Klart att Jonas är en viktig spelare för oss, men just nu finns det inte mycket att göra åt det. Bedömningen nu är att han måste vila, säger Lindgren som ersätter Källman med Jerry Tollbring.

Östlund ska opereras

Däremot är Guifs (snart danska Tvis Holstebro) vänsternia Viktor Östlund helt borta från OS-diskussionen.

Östlund har dragits med ljumskproblem sedan EM i vintras och ska nu opereras.

– Operationen står för dörren och då blir det troligtvis inget OS heller. Det är tråkigt, framför allt för Viktor som är en relativt ung spelare som vi satsat på och som gjort det bra, säger Ola Lindgren.

Däremot finns fortfarande förhoppningar om att få tillbaka Philip Stenmalm till OS i Rio de Janeiro som avgörs mellan 5 och 21 augusti.

Se hela den svenska VM-kvaltruppen nedan!

Publicerad: