HV vände semifinalen efter blixtmålen

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

JÖNÖKPING. Petad så sent som i kvartsfinalserien mot Färjestad – men mot Malmö klev Chris Abbott fram som den stora hjälten.

Då hyllas HV-kaptenen.

– Han är en dröm för en tränare, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Foto: STEFAN PERSSON, BILDBYRÅN

HV71 vände och vann den första semifinalen mot Malmö och den stora hjälten var Chris Abbott, 33, som gjorde matchavgörande 3-2.

– För mig har det varit en utmanande period. Jag ville verkligen sätta den, och det kändes riktigt bra att göra det, säger Abbott, som inte hade gjort mål sedan den 10:e oktober.

Abbott var petad i några matcher i slutet av grundserien och han var utanför laget i två kvartsfinaler mot FBK. Efter David Ullströms skada har Abbott varit med i truppen, men han inledde semifinalen mot Malmö som extraspelare. Totalt blev det drygt fem minuters istid i matchen, men 33-åringen hann med att göra ett mål och en assist.

– Alla vill spela. Jag försökte bara hålla mig positiv, peppa grabbarna och spara mig till de stora matcherna, skrattar Abbott.

”Inte en sur min”

Efter segern hyllas han – och det rejält – av tränaren Johan Lindbom.

– Han har fått stå åt sidan lite, men han tar verkligen chansen. Han köper läget, och sin roll, säger Lindbom och fortsätter:

– Han är vår kapten. De där ledaregenskaperna… Inte en sur min på träningarna, utan han kör hårdast av alla och visar att han vill vara med. Otroligt professionell och därför är det extra roligt att han får avgöra.

– Han är en dröm för en tränare, säger Lindbom.

Abbott om tiden utanför laget:

– Det är en position jag inte har varit van vid, men jag vill tro att jag har hanterat det bra. Man måste gräva djupt och inse att man är i en grupp, som är på en resa mycket större än någon av oss. Man får bita ihop, sätta stoltheten åt sidan och bara peppa alla, säger Abbott, som avslutar med att berömma HV-publiken efter den första semifinalen.

– Vi har de bästa fansen i landet, helt klart. Att spela inför dem är ett privilegium, säger HV-kaptenen.

Publicerad: