Zlatan i Blågult – då rasar Mourinho

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Vill inte släppa stjärnan – kaptensbindeln kan ha lockat

Lagkaptensbindeln – så lockades Zlatan hem till träningslandskampen mot Frankrike.

Intertränaren José Mourinho rasar mot Lars Lagerbäcks beslut att ta ut Zlatan, som just kommit tillbaka efter skada.

– Han är arg, han hade hellre haft Zlatan hemma i träning, säger en källa i Italien.

Irriterad José Mourinho vill hellre se Zlatan Ibrahimovic hemma på träning i Milano än på Ullevi i en träningslandskamp mot Frankrike. ”Han är arg”, säger en källa i Italien.
Foto: Foto: AP
Irriterad José Mourinho vill hellre se Zlatan Ibrahimovic hemma på träning i Milano än på Ullevi i en träningslandskamp mot Frankrike. ”Han är arg”, säger en källa i Italien.

Zlatan Ibrahimovic har bara 73 minuters speltid efter EM – det räckte för att Lars Lagerbäck att ta ut honom i truppen till träningslandskampen mot Frankrike den 20 augusti.

Tät dialog med Inter

Landslagsledningen har varit i kontakt med Zlatan.

– Lasse och Roland fick ett positivt besked. Zlatan känner sig i hyfsat slag och han har varit med och spelat på slutet med Inter, säger landslagets informationschef Jonas Nystedt.

Under sommaren hade landslagsledningen en tät dialog med Inter om hur Zlatans rehabilitering gick och om hur han skulle matchas under EM.

Nye Inter-tränaren José Mourinho tog inte emot nyheten om Lagerbäcks nya trupp, med glädje. Enligt uppgifter från Italien blev han rasande över att behöva släppa ”Ibra”.

– Zlatan är en av Inters viktigaste spelare, han har precis kommit tillbaka från en skada. Mourinho är orolig att han ska slå upp samma skada igen, säger en källa till Sportbladet.

Jonas Nystedt har viss förståelse Mourinhos besvikelse.

– Det är ju ganska strikta bestämmelser kring de här fasta datumen för internationella matcher, men det är klart att de har sina intressen och vi har våra, säger han.

Lovad att bli kapten

Med lagkaptenen Fredrik Ljungbergs avhopp från landslaget och vice-kapten Tobias Linderoth skada öppnar sig även en ny möjlighet för Zlatan i blågult.

Enligt uppgifter i Italien har Zlatan blivit lovad bindeln om han kommer hem och spelar mot Frankrike.

– Zlatan skulle se det som en stor ära att få vara kapten för sitt land, säger en person med god insyn i Inter.

På presskonferensen i tisdags då truppen presenterades sa Lars Lagerbäck att man inte ännu utsett någon kapten mot Frankrike, det är heller inte klart att vem som bli ny permanent lagkapten i landslaget.

I dag möter Inter portugisiska Benfica i en träningsmatch.

Publicerad: