"Klart det är en kick, det ju mina vänner"

Markus Stegefelt öste in mål mot Guif

Skövde lyckades vända underläge mot Guif till vinst – den första på 15 försök mot mardrömsmotståndaren.

Hjälten? En Eskilstunason.

Guif tog en viktig seger på annandagen när man hemmaslog Skövde och klättrade upp på slutspelsplats. Då besegrades Skövde med nio bollar.

I returen på bortaplan började man där man slutat senast. Guif drog iväg till en femmålsledning efter drygt en kvart spelad. I halvtid hade Skövde närmat sig och avståndet var bara två mål, 12–14.

Stegefelt med tio mål

I den andra halvleken fortsatte Skövde, och framför allt Eskilstunasonen Markus Stegefelt (med Guif som moderklubb) att storspela.

Med en kvart kvar kvitterade Stegefelt till 18–18 och resten av matchen blev dramatisk. Lagen turades om att ha ledningen och Guifs Helge Freiman såg till att länge hålla hoppet uppe för gästerna.

Men det var matchens lirare, Markus Stegefelt som fick det sista ordet. Med 50 sekunder kvar fick han sätta den matchavgörande bollen när han gjorde 26–25 med sitt tionde mål. Freiman fick chansen att kvittera, men skottet räddades.

– Klart det är en liten extra kick, det är ju mina vänner. Men jag har mött Guif i tre år, det viktigaste är två poäng oavsett mot vilka det är, säger Stegefelt till skovdenyheter.se.

För Skövde innebar segern ett skönt trendbrott. Det var nämligen första gången man slog Eskilstunalaget på 15 försök – nästan fem år.

Guif å sin sida, dalade återigen ned under slutspelssträcket.

Malmö fick nöja sig med oavgjort

Lugi föll tungt hemma mot Sävehof. Efter en jämn första halvlek gjorde gästerna ett ryck som hemmalaget aldrig lyckades hämta ikapp och Sävehof vann till slut med 28–22 (13–13).

Malmö tappade stor ledning borta mot Redbergslid och fick nöja sig med en poäng. Redbergslid hämtade in sjumålsunderläget i halvtid, Tobias Johansson blev bäste målskytt med sju mål.

Aranäs stod upp länge mot topplaget Alingsås, men fick till slut se sig besegrat, 20–23.