Moras Johan Persson är historisk.

Han har nu gjort poäng i 21 raka matcher i hockeyallsvenskan.

– Det väldigt kul att ha slagit det, säger han till Sportbladet.

Under lördagskvällen tog serieledarna Modo emot serietrean Mora på hemmaplan.

Hemmalaget hade skaffat sig en 2–1 ledning inför den tredje perioden, men Mora var var långt ifrån redo att ge upp.

Historisk

Efter en snabb kvittering av Nicklas Heinerö i tredje perioden var det dags för Johan Persson att sätta 2–3 till Mora.

PLUS: Lönelista: Så mycket tjänar spelarna i hockeyallsvenskan

Med sitt mål skrev 32-åringen hockeyallsvensk historia genom att han gjort poäng för 21:a matchen i följd. Det är ett nytt poängrekord i ligan.

Det tidigare rekordet hölls av Jared Aulin som gjorde poäng i 20 matcher i följd, men nu har det elvaåriga rekordet blivit utraderat av Johan Persson.

– Jag har försökt att inte tänka på det så mycket, Men nu är det väldigt kul att ha slagit det, säger han till Sportbladet.

Vann på förlängning

Den tredje perioden var dock långt ifrån över.

Modo kvitterade och tog sedan en 4–3 ledning genom kaptenen Emil Wahlberg i periodens 15:e minut.

Men med blott sju sekunder kvar av den sista perioden klev Måns Carlsson fram. Den 25-åriga forwarden gjorde 4–4 och tog matchen till förlängning.

I förlängningen blev Anton Heikkinen matchhjälte när han efter mindre än en minut gjorde 4–5 till Mora.

Modo toppar dock fortfarande tabellen på 91 poäng och Mora ligger kvar på en tredjeplats.