Duplantis fyra på L'Equipes årslista

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Lewis Hamilton, Rafael Nadal, LeBron James och... Armand Duplantis. Stavhopparen "Mondo" är årets fjärde bästa manliga idrottare i världen, enligt sporttidningen L'Equipe.

Under ett idrottsår som inte blev som något annat dominerade svensken Armand Duplantis friidrotten och satte flera världsrekord. Det ger honom fjärdeplatsen på listan som den anrika franska tidningen röstat fram.

Framför Duplantis på listan hamnar idel superstjärnor: Lewis Hamilton som tog sin sjunde VM-titel i formel 1l, Rafael Nadal, som återigen vann Franska mästerskapen i tennis, och LeBron James som förde LA Lakers till NBA-titeln.

Coronapandemin gjorde att det inte blev något OS och friidrotten fick ta ett långt tävlingsuppehåll. Men både före efter avbrottet visade Duplantis klass. Under inomhussäsongen satte han dubbla världsrekord och noterade sedan även världens högsta stavhopp utomhus under sommaren.

På damsidan går utmärkelsen till den norska skidskytten Marte Olsbu Røiseland. Hon blir den första norrmannen och första skidskytten som får utmärkelsen av L'Equipe.

Røiseland fick höra talas om utmärkelsen genom fransmannen Siegfried Mazet, som är skyttetränare för de norska herråkarna.

– Det var ett bra sätt att få reda på det, för jag hade aldrig trott på det om de hade ringt mig själva.

– Det är overkligt. Det är stort för Norge och det är stort för skidskytte. Det är det finaste priset jag har fått, säger Røiseland.

Norskan får priset för att hon tog medalj, fem guld och två brons, i alla lopp i VM i vintras.

På andra plats sätter L'Equipe tennisspelaren Naomi Osaka, Japan, med italienska utförsåkaren Federica Brignone som trea.

Armand Duplantis var årets fjärde bästa idrottare enligt den anrika sporttidningen L'Equipe. Arkivbild.
Foto: Gregorio Borgia/AP/TT
Armand Duplantis var årets fjärde bästa idrottare enligt den anrika sporttidningen L'Equipe. Arkivbild.
Publicerad: