Succé för 16-årige Liljegren när Rögle vann

Rögle hade fem raka förluster och ett uselt power play.

Då satte coachen Anders Eldebrink in 16-årige backen Timothy Liljegren.

Och vips – det blev två pp-mål och en välbehövlig seger mot HV71 med 5–3.

– Han var duktig, sa Eldebrink.

Formasvaga Rögle har haft ett såpass dåligt spel i numerärt överläge att tränaren Anders Eldebrink beordrade en extra timmes pp-träning dagen innan matchen mot HV71.

– Förhoppningsvis kan vi få ordning på det i kväll, sa Eldebrink till CMore inför matchen.

Och visst, det tog bara 4.18 av den första perioden – i lagets första power play – innan pucken satt i nät.

Slovakiske backen Ivan Baranka slog till med ett hårt skott – assisterad av landsmannen Dominik Granak.

”Helt utspelade"

HV:s Martin Thörnberg kvitterade efter en svag målvaktsinsats av Oscar Dansk, men det var Rögle som dominerade i den första perioden och vann skotten med 21–10.

Sebastian Wännström satte fullt rättvist 2–1 efter 16.20 då han stötte in en sargretur efter Kevin Marshalls skott.

– Vi blir helt utspelade där ute. Kommer inte alls in i matchen och är inte redo. De sätter press och forecheckar oss hårt, sa Martin Thörnberg till CMore i första pausen.

Assist till 16-åringen

Det forsatte likadant i den andra – 16–8 i skott och två nya Rögle-mål:

3–1 efter 15.25. Sebastian Wännström slog till igen med ett fint dragskott – åter i power play. 16-årige backen Timothy Liljegren var inne i stort sett hela överläget, imponerade och fick också andrassisten till Wännströms mål.

4–1 efter 17.28. En fin räd av Patrick Cehlin runt kassen där Christopher Liljewall tryckte in returen.

HV reducerade två gånger om i tredje perioden, men lyckades inte kvittera. I stället satte Jordan Smotherman 5–3 i tom kasse med 24 sekunder kvar och gav Rögle en rättvis seger (skotten till slut 44–26).

”Spelar kallt i pp"

Och så var det denne Timothy Liljegren.

Killen är född 30 juli 1999, spelar normalt sett i Rögles U20-lag och Sveriges U17-landslag.

Liljegren var en frisk fläkt med en stark skridskoåkning och orädd attityd. 16-åringen fick mycket speltid i power play vilket Anders Eldebrink förklarade till CMore redan inför matchen:

– Han var med i en match på försäsongen mot Oskarshamn och var vår bäste spelare då. Det är en talangfull spelare som kommer att bli bra. Och han spelar kallt i power play. Eftersom vi haft problem med det så kan vi pröva honom i den spelformen.