Stephens mot Halep i finalen av Franska öppna

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CHARLES PLATIAU / X00217

På lördag ställs amerikanskan Sloane Stephens mot världsettan Simona Halep i finalen av Franska öppna.

Det blir första gången på 17 år som USA har en annan finalrepresentant än systrarna Williams.

– Jag ser fram emot lördag, säger Stephens till Eurosport.

Simona Halep blir kvar som världsetta i tennis. Det står klart efter att rumänskan vann semifinalen i Franska mästerskapen över spanjorskan Garbiñe Muguruza med 6–1, 6–4 och därmed kvalificerat sig för sin tredje final i Roland Garros, efter 2014 och 2017.

– Jag ska försöka att spela bättre än i fjolårsfinalen, säger Halep, som 2017 förlorade titelmatchen mot Jelena Ostapenko, mot Eurosport.

Första på 17 år

I finalen ställs hon mot 25-åriga amerikanskan Sloane Stephens som i sin tur besegrade landsmaninnan Madison Keys med 6–4, 6–4.

– Det är alltid svårt att möta någon från samma land och någon som är en så god vän. Det här är en av mina favoritturneringar så jag är verkligen glad över att vara i final. Jag ser fram emot lördag, säger hon till Eurosport.

Att världstian Stephens spelar final innebär att USA för första gången sedan 2001 har en kvinnlig Franska öppna-finalist som inte heter Williams i efternamn. Då, 2001, lämnade Jennifer Capriati Paris som mästarinna efter att ha besegrat Kim Clijsters i titelmatchen.

Amerikansk tennis har på 2000-talet mest handlat om systrarna Serena och Venus Williams. I Franska öppna har Serena vunnit tre gånger och blivit tvåa en gång. Venus har i sin tur aldrig vunnit i Paris men spelat en final.

I grand slam-sammanhang har Sloane Stephens en titel. Hon vann US Open som oseedad i fjol.

Publicerad:

LÄS VIDARE