Nytt avhopp i Norrköping – klubbdirektören har sagt upp sig

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Flera personer har redan sagt upp sig från IFK Norrköping – och nu kommer nästa avsked.

Klubbdirektören Jens Magnusson har sagt upp sig.

– Känslomässigt är det tufft, men jag vet att det är rätt beslut, säger han till Norrköpings Tidningar.

Idrottsskadeterapeuten Dale Reese, ledaren Stefan Thordarson, marknadschefen Robin Bornehav och Stefan Hellberg har valt att lämna IFK Norrköping.

Hellberg passade på att dela ut en rejäl salva när han lämnade.

– Styrelsen behandlar inte folk på ett respektfullt sätt. Styrelsens uppgift är, precis som för oss inom fotbollen, att se till att motivera, inspirera och uppmuntra var och en via deras chefer. Vi har inte den miljön i dag. Många i föreningen känner inte det stödet eller tryggheten, sade han till Norrköpings Tidningar under söndagen.

Lämnar efter fyra år

Nu kommer nästa avhopp i klubben.

Till Norrköpings Tidningar säger klubbdirektören Jens Magnusson att han skickade in sin uppsägning via mejl under måndagen.

– Ett beslut som växt fram och inneburit ganska många sömnlösa nätter och tårar. Känslomässigt är det tufft, men jag vet att det är rätt beslut, säger han till tidningen.

Magnusson kom till klubben för fyra år sedan som ekonomichef och avancerade till klubbdirektörsrollen 2018. Nu har han sex månaders uppsägningstid. Han är lite difus i anledningen till sin uppsägning, men medger att senaste tidens utveckling i klubben spelat in.

– Att man under det sista året inte riktigt känt förtroendet eller mandatet från styrelsen som tidigare gör ens jobb svårare. Jag har familjen kvar i Växjö och där finns en son och en dotter som behöver mer av sin pappa, helt klart. Tanken har varit att flytta med dom till Norrköping, men med den historik som finns och med den situation som varit har helt enkelt gjort att jag inte vågat det. Det är stora insatser som påverkar många.

Sportbladet skrev tidigare under dagen att avhopp i klubben var att vänta.

TV: 60 min om Peking – han kan ta över som ny tränare

Publicerad:

LÄS VIDARE