Avstängd Rokka har timeout efter slaget

Publicerad:

SPORTBLADET

Faluns Patrik Rokka är avstängd under utredning efter att ha svingat sin innebandyklubba mot halsen på Jönköpings Filip Åkerblom.

Hans tränare Thomas Brottman förväntar sig en lång avstängning och beskriver en ångerfull spelare som tagit en timeout.

– Han är inte riktigt på banan just nu och har fått ledigt, säger Brottman.

Det var i den tredje perioden i måndagens ligamatch i innebandy som Rokka slog sin klubba mot halsen på Filip Åkerblom som föll till marken.

Falunspelaren fick rött kort och i dag kom beskedet att han stängs av i väntan på utredning.

Tränaren Thomas Brottman har bara sett incidenten ordentligt i ett videoklipp i efterhand.

– Jag står bakom Rokka som spelare, människa, person. Men just den här handlingen står jag inte bakom och det vet han om. Sådär ska vi inte hålla på i IBF Falun.

Haft möte

Brottman säger att Rokka själv upplevde en knuff som gjorde rörelsen värre, men att han är medveten om att klubban inte ska vara där uppe överhuvudtaget.

Tränaren har, tillsammans med sportchefen Rickard Hedlund, haft ett möte med 25-åringen som ångrar det han gjorde. Så pass mycket att Brottman inte såg någon mening med att centern tränar i dag och i morgon.

– Han är väldigt ångerfull och det var inte alls så han hade tänkt den situationen. Han är inte riktigt på banan just nu och måste hitta rätt mental balans. Han tar en liten timeout, och vilar.

Var det ni eller han som tog det beslutet?

– Nej det var mer att han är så pass ångerfull. Den här situationen blir jobbig för honom och det förstår jag. Ibland blir det fel och det brinner till men vi är bara människor. Det var ingen mening att han tränar i dag och i morgon utan vi kör igång på torsdag.

Liknande fall 2017

2017 stängdes den dåvarande Pixbospelaren Linus Henriksson av i åtta matcher efter ett mycket uppmärksammat slag i ansiktet på Växjös Christopher Holmér.

Thomas Brottman tror på ett liknande utfall här.

– Blir det mer än åtta matcher måste vi kanske kolla igenom vad vi känner. Vi förväntar oss och tar ett straff, men det måste vara i proportion till det som varit innan.

Åkerblom i Jönköping klarade sig ganska bra berättar han i en intervju med jnytt.se.

– Det är bara lite ömhet i muskeln och vid halsen. Det kunde ha gått värre om det tagit mot ansiktet, säger han till tidningen men hade inte heller han mycket för handlingen.

– Det slant för honom. Det är inte ett okej beteende, man får inte reagera som han gjorde.

Falun och Rokka har yttrandetid i beslutet fram tills söndag kl 12.

Publicerad:

LÄS VIDARE