Slog fan – stängs av: ”Ingen kan skylla på mig”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Foto: Andy Brownbill / TT NYHETSBYRÅN

Sista tävlingsdagen i Presidents Cup.

Då tvingas Patrick Reed byta caddie.

Detta eftersom hans svåger ska ha slagit en supporter.

– Ett av dina jobb som caddie är att skydda din spelare, säger Kessler Karain.

I PGA-turneringen Presidents Cup i Melbourne, där ett internationellt lag möter USA, rann det över för Patrick Reeds caddie Kessler Karain. Efter att Reed och Webb Simpson förlorat sin match mot Hideki Matsuyama och C.T Pan ska Karrain, svåger till Reed, enligt uppgifter ha slagit en åskådare som skrikit att ”Reed är jävligt dålig”.

– Ett av dina jobb som caddie är att skydda din spelare. Och till skillnad från andra sporter kan golffans komma rätt nära spelarna. Vi har tidigare tyckt det har varit kul med folk som retats, men efter att flera, bland annat denna gentleman, hade gått för långt under tre dagar här i Australien fick jag till slut nog, säger Karrain i ett uttalande.

Caddien Karrain utvecklar sedan hur han minns incidenten.

– Jag hoppade ut ur golfbilen, knuffade honom, sade några saker – förmodligen svordomar. Säkerhetspersonal kom, jag gick tillbaka till golfbilen och körde iväg. Jag tror inte det finns en enda caddie som jag känner som kan skylla på mig. Om inte hans ben går sönder som Herr Glas så var den största skadan lite spilld öl som jag gärna ersätter honom för.

PGA har efter händelsen tagit beslutet att stänga av Karrain och han får inte vara Reeds caddie under sista rundan i Presidents Cup.

Det internationella laget leder mot USA med 10–8 inför den avslutande rundan som avgörs på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE