Handboll

Superskytten avgjorde efter galen upphämtning

Av: 

Erik Karlsson

Benjamin Helander.
Benjamin Helander.

SPORTBLADET

Likaläge mellan OV Helsingborg och Alingsås och straffkast med bara halvminuten kvar.

Aldrig har en rysare haft en lika given utgång.

– Det är bara att göra det jag brukar, säger Benjamin Helander efter att ha gjort sitt 25:e straffmål på lika många försök i årets ligaspel.

Alingsås tränare Mikael Franzén var ganska säker på att få lämna Helsingborg tomhänt med sitt Alingsås en bit in i andra halvlek.

Då låg man under med 9–17 och såg chanslösa ut. Men Anton Hagvall i målet började ta bollar och vips skedde en scenförändring.

– Några bollstölder och vips så har vi lite självförtroende och samtidigt tappar de allt sitt självförtroende och då är det svårt att spela handboll, säger han.

Med halvminuten kvar fick sedan Alingsås straff vid ställningen 24–24. Då var Franzén desto mer säker på ett bra utfall.

– Ja, han har inte missat någon än så jag var rätt säker.

”Blandar hårt och löst”

Han är Alingsås vänstersexa Benjamin Helander, 22, som mycket riktigt satte avgörande 25–24 med sitt 25:e raka straffmål.

– Det är lite typiskt med straff i det läget, man blir lite nervös. Men det är straff och då ska jag göra mål, säger han.

Vad gör dig så svårläst?

– Det är väl att jag blandar hårdare med lösare straffar och har en ganska stor variation. Men så här säker har jag aldrig varit förut så det är nog lite dagsform också.

Analyserar du mycket eller går du på känsla?

– Jag har nog mött nästan alla målvakter i serien och har en grundtanke om deras rörelsemönster men ofta när jag tänker för mycket så missar jag. Jag försöker hålla mig till mina varianter och bara göra det enkelt.

Vilken är skönaste straffvarianten att sätta då?

– Det är nog en flipp, det är skönt, säger Benjamin Helander.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zenit-Malmö FF i kväll – se alla Champions League-matcher på C More

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Stoppas från att träffa sina barn under EM

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Mikael Franzén

Alingsås HK

OV Helsingborg HK